Stiri de ultima ora

Grupul de telecomunicații Liberty Global a numit-o pe Severina Pascu ca director financiar

Grupul de telecomunicații Liberty Global a numit-o pe Severina Pascu ca director financiar
Economic
Grupul de telecomunicații Liberty Global a numit-o pe Severina Pascu ca director financiar și director adjunct al Virgin Media, ca parte a unei revizuiri a activității companiei din Marea Britanie, pe care a cumpărat-o în 2013, anunță Financial Times, potrivit Mediafax.

Severina Pascu este fost bancher de investiții și a avansat în ierarhia Liberty Global, devenind directorul executiv al companiei elvețiene de cablu UPC în 2018. Ea se alătură Virgin Media într-un moment critic.

Liberty Global, care este listată la bursă în SUA și este controlată de miliardarul John Malone, și-a vândut rețelele de cablu din Germania și Europa de Est, anul trecut, către Vodafone.

Compania dispune de 7,4 miliarde de dolari în numerar în urma vânzării, care au putea fi folosiți pentru potențiala achiziție a unei rețele de telefonie mobilă, precum O2 sau Three, care ar putea fi combinată cu Virgin Media.

Compania mai este implicată în afaceri cu rețle de fibră optică.

Executivi de top ai Liberty Global s-au întâlnit în Florida săptămâna trecută pentru a analiza opțiunile pentru afacerile din Marea Britanie, precum și alte active.

Vânzarea rețelei sale germane a lăsat grupul dependent de piața din Marea Britanie. Virgin Media este de departe cel mai mare atu al său, reprezentând mai mult de jumătate din veniturile sale. Cu toate acestea, baza sa de clienți în televiziune cu plată și telefonie a încetat să crească.

În același timp, prețul acțiunilor sale a scăzut cu aproape 30% din septembrie, după ce vânzarea UPC.

Severina Pascu a câștigat laudele rivalilor săi din Elveția pentru activitatea sa la UPC. Ea va lucra alături de Lutz Schüler, care a preluat funcția de CEO al Virgin Media anul trecut, conducând anterior activitatea germană a Liberty Global.

Absolventă de ASE, Severina Pascu a condus anterior afacerile UPC din Cehia, Ungaria, Polonia, Romînia, și Slovacia.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus