Stiri de ultima ora

Goana dupa muncitori: anunturi de angajare, facute cunoscute la magazinele din sate si la slujbele de duminica

Goana dupa muncitori: anunturi de angajare, facute cunoscute la magazinele din sate si la slujbele de duminica
Economic
Tehnologia si inovatia sunt mentionate tot mai des cand vine vorba despre recrutari, iar aici plaja se intinde de la gasirea candidatilor prin social media pana la interviuri online si utilizarea inteligentei artificiale. Practica arata insa ca pe muncitorii de la baza piramidei sau din zone uitate din tara ii poti gasi tot prin mijloacele clasice, cu lipit de afise pe garduri sau prin popularizarea joburilor la magazinele din sate sau chiar in timpul slujbelor de duminica.

Angajatorii din piata muncii locale se plang tot mai des de deficitul de muncitori , de lipsa candidatilor pentru joburile pe care le scot la concurs si de neseriozitatea acestora , in procesele de recrutare. Toate acestea duc la procese continue de recrutare si de inlocuire de angajati.

Piata muncii este piata candidatului

"Piata muncii a fost si va continua sa fie o piata a candidatului, nu este o piata in care angajatorul isi permite foarte mult sa aleaga sau sa trieze pentru ca disponibilul de forta de munca in piata, in general, nu este foarte mare", a declarat, pentru wall-street.ro, Sorina Donisa, CEO al grupului de recrutare APT .

Astfel, desi inovatia este prezenta la tot pasul, angajatorii recunosc ca nu au renuntat la lipirea de afise si impartirea de flyere printre oameni, pentru a gasi candidatii cu care pot ocupa locurile de munca pe care le au disponibile.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus