Stiri de ultima ora

Germania intenţionează să organizeze Conferinţa privind situaţia din Libia

Germania intenţionează să organizeze Conferinţa privind situaţia din Libia
Economic
Germania doreşte să organizeze duminică, la Berlin, un summit consacrat situaţiei din Libia, au declarat luni două surse apropiate reuniunilor pregătitoare pentru Reuters.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să participe la această reuniune în capitala germană, a anunţat Ankara, fără să furnizeze alte detalii.

Principalii doi protagonişti ai războiului civil libian se întâlnesc luni la Moscova în vederea unor discuţii de pace, la o zi după intrarea în vigoare a unui fragil armistiţiu, care a permis reducerea intensităţii confruntărilor armate între cele două tabere.

Mareşalul Khalifa Haftar, care deţine controlulu asupra estului Libiei, a lansat în aprilie o ofensivă în vederea cuceririi capitalei, aflată sub controlul forţelor loiale Guvernului de Uniune Naţională (GNA) al lui Fayez al-Sarraj, recunoscut de comunitatea internaţională.

Turcia, care susţine GNA, şi Rusia, care a desfăşurat mercenari alături de forţe loiale lui Haftar, au îndemnat săptămâna trecută la un armistiţiu, ultima dintr-o serie de încercări de a pune capăt celor peste nouă luni de confruntări armate.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus