Stiri de ultima ora

Germania, Franţa, Portugalia şi Luxemburg primesc 64 de migranţi din Africa respinşi de Italia şi Malta

Germania, Franţa, Portugalia şi Luxemburg primesc 64 de migranţi din Africa respinşi de Italia şi Malta
Economic
Germania, Franţa, Portugalia şi Luxemburg au căzut de acord să primească 64 de migranţi africani, aceştia fiind salvaţi după ce au fost pierduţi pe mare timp de aproape două săptămâni, scrie BBC.

Navei Ala Kurdi, operată de gruparea umanitară germană Sea-Eye, i-a fost refuzată intrarea în porturile din Italia şi Malta. Ambele ţări au susţinut că este responsabilitatea Libiei să se ocupe de migranţi, conform Sea-Eye.

Însă ieri, guvernul maltez a anunţat că migranţii vor fi distribuiţi între Germania, Franţa, Portugalia şi Luxemburg. Acordul a fost ratificat prin coordonarea Comisiei Europene, mai informează BBC.

Doi migranţi fuseseră totuşi evacuaţi de pe navă în Malta după ce s-au îmbolnăvit. "Din nou cel mai mic membru al Uniunii Europene a fost supus unei presiuni care nu era necesară, trebuind să rezolve un caz asupra căruia nu avea nicio responsabilitate", a comunicat guvernul maltez, potrivit BBC.

"A fost găsită o soluţie pentru a nu lăsa situaţia să se deterioreze mai departe făcând totuşi clar că Malta nu mai poate continua să gestioneze această povară", susţine guvernul maltez, conform agenţiei.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus