Stiri de ultima ora

G4MEDIA.RO: AFACEREA APROZARUL. MIZA: 30 DE HECTARE DE TEREN ÎN BĂNEASA!

G4MEDIA.RO: AFACEREA APROZARUL. MIZA: 30 DE HECTARE DE TEREN ÎN BĂNEASA!
Economic
Ordonanță de Urgență pentru ca ultimele terenuri aparținând Stațiunii Pomicole de la Băneasa să fie rase de pomi, iar în locul lor, la marginea Capitalei, să se ridice construcții pentru o structură aflată în subordinea Ministerului Agriculturii. Jurnaliștii de la G4Media.ro scriu că există un proiect de Ordonanță de Urgență prin care, pe actualul teren de cercetare, ministrul Daea vrea să înlocuiască zona verde de la marginea Capitalei cu un centru expozițional, administrat de compania de stat care se va ocupa de înființarea Aprozarelor. Petre Daea neagă varianta OUG, dar confirmă că există discuții referitoare la terenul din Băneasa.

”Este ilegal dacă pregătește o ordonanță de urgență, terenul este subiectul unor dispute, este și obiectul unor anchete ale DNA. Academia nu poate fi lăsată fără acest teren”, a declarat pentru G4Media.ro Valeriu Tabără, președintele Academiei de Științe Agricole.

Potrivit informațiilor obținute de G4Media.ro , proiectul de ordonanță de urgență prin care cele 30 de hectare trec de la Academia de Științe agricole la Ministerul Agriculturii a fost trimis în această săptămână pentru avizare la Ministerul de Finanțe. Terenul este estimat, potrivit specialiștilor consultați de G4Media.ro, la cel puțin 60 de milioane de euro.
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus