Stiri de ultima ora

Fuziune uriașă pe piața europeană

Fuziune uriașă pe piața europeană
Economic
Thyssenkrupp AG, cel mai mare grup siderurgic din Germania, a ajuns, zilele trecute, la un acord de principiu cu Tata Steel din India pentru fuziunea activităţilor lor europene din domeniul oţelului, potrivit The Guardian .

Tata Steel a anunțat că a semnat un memorandum cu ThyssenKrupp cu privire la o fuziune 50/50, un "joint venture" localizat în Amsterdam, cu o cifră de afaceri de 15 miliarde euro și 48.000 de angajați.

În faza a doua a fuziunii, este posibil ca noul gigant să renunțe la cel puțin 4.000 de locuri de muncă. Un purtător de cuvânt al Thyssenkrupp a declarat că discuţiile dintre cele două companii au fost constructive şi au intrat în stadiul final.

Cei doi coloși siderurgici au semnat un memorandum de înţelegere, prin care se deschide calea unei analize detaliate a bilanţurilor contabile ale fiecărei companii şi va genera negocieri în amănunt înaintea creării celui de-al doilea mare producător de oţel din Europa.

Dieter Lieske, şeful diviziei Duisburg-Dinslaken a IG Metall, cel mai mare sindicat din Germania, a subliniat: "Respingem fuziunea cu Tata. Nu există niciun semn că reprezentanţii angajaţilor în consiliul de supraveghere vor fi de acord cu planul de fuziune". Grupul german se confruntă cu presiuni din partea investitorilor pentru realizarea fuziunii, după ce discuţiile în acest sens au fost purtate mai bine de un an.

"Steel Europe", divizia "Thyssenkrupp" care are în plan fuziunea cu "Tata", şi-a majorat de mai bine de două ori profitul operaţional în trimestrul al doilea din 2017, în ritm anual, la 232 milioane de euro. Analiştii anticipau 187 de milioane de euro. Grupul german a realizat, per ansamblu, un câştig înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) ajustat de 620 de milioane de euro, mai mare cu 41% faţă de anul precedent. Analiştii preconizau 493 milioane de euro.
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus