Stiri de ultima ora

FOTO Cum arată vila cu cea mai frumoasă priveliște. Costă cât un apartament vechi

FOTO Cum arată vila cu cea mai frumoasă priveliște. Costă cât un apartament vechi
Economic
Stilul arhitectural al vilei este cel neoromânesc, cu influențe art nouveau, care sporesc splendoarea proprietății scoase la licitație de Artmark Historical Estate.

Ultima ora

Staţiune recunoscută pentru proprietăţile terapeutice încă din Evul Mediu, Călimăneşti a devenit încă de la jumătatea secolului al XIX-lea o destinaţie preferată în turismul balnear românesc şi european. Izvoarele de la Căciulata şi Călimăneşti, alături de amplasarea strategică de pe malul Oltului aveau să iniţieze un proces de popularizare a zonei, materializată în special în primele decenii ale secolului XX. Construirea unor locuinţe de vacanţă, destinate totodată sejururilor balneare, avea să aducă în localitatea din apropierea Mânăstirii Cozia un aflux important de personalităţi politice, economice şi culturale.

Stilul arhitectural preferat de majoritatea rezidenţilor sezonieri, dar şi a proprietarilor de hoteluri avea să fie coordonat de stilul neoromânesc, care depăşea lesne barierele urbane ale Bucureştiului, înfrumuseţând dealurile Călimăneştiului. Alături de hotelurile celebre – Jeante, Vasiu, Societăţii Govora sau Hotelul Statului, în împrejurimile băilor apar vile-reşedinţă de vară a unor personalităţi din epocă – Vila Măcelaru, vila Cantacuzino, Mihailidi şi Stănescu sau vilele Carantino şi Târnoveanu.

Vila construită în stilul tipic neoromânesc de la cumpăna dintre secolele XIX-XX prezintă specificaţii arhitecturale brâncoveneşti ca logia de la etaj sau ancadramentele şi boltirile trilobate. Nota de pitoresc este conferită faţadei de deschiderea acoladată în stil Art Nouveau, marcând gustul arhitectural 1900.

Preţul de pornire al licitaţiei este de 80.000 de euro, însă valoarea proprietăţii este cuprinsă între 100.000 şi 120.000 de euro. Vila are patru camere şi este construită pe un teren de 2.850 mp.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus