Stiri de ultima ora

Fostul şef al ANI Horia Georgescu, achitat definitiv în dosarul retrocedărilor acordate de ANRP

Fostul şef al ANI Horia Georgescu, achitat definitiv în dosarul retrocedărilor acordate de ANRP
Economic
Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu a fost achitat, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în dosarul retrocedărilor acordate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Decizia este definitivă.

ICCJ l-a achitat pe Horia Georgescu pentru abuz în serviciu.

Totodată, ICCJ a achitat-o pe Ingrid Zaarour pentru abuz în serviciu, a descontopit pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 6 luni de închisoare aplicată lui Mihnea-Remus Iuoraş prin sentinţa apelată în pedepsele componente, pe care le-a repus în individualitatea lor, adică patru ani închisoare pentru abuz în serviciu şi un an şi 6 luni închisoare aplicată printr-o sentinţa penală din 10 octombrie 2014 a Curţii de Apel Cluj. Iuoraş a fost achitat pentru abuz în serviciu.

De asemenea, ICCJ a descontopit pedeapsa rezultantă de 9 ani şi 4 luni închisoare aplicată lui Theodor-Cătălin Nicolescu prin sentinţa apelată în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor, respectiv: patru ani închisoare pentru abuz în serviciu, 8 ani închisoare pentru luare de mită. Instanţa l-a achitat pe Nicolescu pentru abuz în serviciu şi a menţinut pedeapsa de 8 ani închisoare pentru luare de mită.

Instanţa a achitat-o pe Ingrid Luciana Mocanu, pentru abuz în serviciu, iar în cazul lui Remus-Virgil Baciu a descontopit pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 4 luni închisoare aplicată prin sentinţa apelată în pedepsele componente, adică patru ani închisoare pentru abuz în serviciu, cinci ani închisoare aplicată printr-o sentinţa penală din 2013 a Curţii de Apel Bucureşti. Baciu a fost achitat pentru abuz în serviciu.

În cazul lui Marko Attila-Gabor, instanţa a descontopit pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare în pedepsele componente pe care le repune în individualitatea lor, respectiv patru 4 ani închisoare, pentru abuz în serviciu, trei ani închisoare aplicată printr-o sentinţa penală din 2012 pronunţată de Judecătoria Buzău Secţia Penală. Marko a fost achitat şi el pentru abuz în serviciu, fiind înlăturată dispoziţia privind menţinerea măsurii arestării preventive în lipsă.

De asemenea, a fost achitat Constantin-Cătălin Canangiu, pentru abuz în serviciu.

ICCJ a descontopit pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare aplicată lui Alexandru Florin Hanu prin sentinţa apelată, în pedepsele componente pe care le-a repus în individualitatea lor, respectiv patru ani pentru complicitate la abuz în serviciu, trei ani închisoare pentru luare de mită. Instanţa l-a achitat pe Hanu pentru complicitate la abuz în serviciu şi a menţinut pedeapsa de 3 ani închisoare pentru luare de mită, dar şi dispoziţiile cu privire la pedeapsa complementară şi accesorie. Din pedeapsă vor fi deduse perioada de reţinere, arestare preventivă şi arestul la domiciliu, de la 17 martie 2015 la 30 martie 2016 inclusiv.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus