Stiri de ultima ora

Fost şef al Fiscului: Deficitul excesiv se poate lăsa cu tăieri de salarii ca în 2009. Pensiile vor creşte cu mult mai puţin, poate chiar deloc

Fost şef al Fiscului: Deficitul excesiv se poate lăsa cu tăieri de salarii ca în 2009. Pensiile vor creşte cu mult mai puţin, poate chiar deloc
Economic
Fostul şef al Fiscului Gelu Ştefan Diaconu a amintit recent că măsurile ce vor fi impuse de Comisia Europeană României din cauza deficitului excesiv pot fi asemănătoare celor din 2009, soldate cu tentative de tăieri de pensii şi salarii, simultan cu creşterea unor taxe şi impozite, aşa cum s-a întâmplat în 2009.

„Istoria se repetă dramatic. Măsurile de corecţie structurale pe care le va impune Comisia Europeană vor fi dureroase, chiar dacă mai puţin dure decât în perioada 2009-2012.

Ultima dată, această procedura a fost declanşată de Comisia Europeană împotriva României la 13 mai 2009. Până la intervenţia de atunci a preşedintelui Băsescu, guvernanţii ne asigurau că situaţia nu este chiar aşa de neagră. Apoi au urmat: tentative de tăieri a pensiilor, reduceri masive de salarii, disponibilizări în şomaj, tăierea drastică a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, creşteri mari de taxe şi impozite, contractarea dramatică a economiei, etc., etc.

Şi astăzi primiţi aceleaşi asigurări de la actualii guvernanti, cu menţiunea că nu ei se fac vinovati de situaţia în care am ajuns.

Este clar ca lumina zilei că Dragnea cu ideologii şi oamenii din guvernele lui au fost pe punctul să distruga complet echilibrele macro-economice ale ţării.

Îl informez pe premierul Orban că responsabilii Comisiei Europene nu iau deloc în calculul deficitului creşterile de venituri potenţiale provenite din măsuri de îmbunătăţire a administrării fiscale.

Aşa încât vorbaria goală cu “lucrurile măreţe” care se fac la ANAF, cu creşterea colectării, cu “reorganizări”, etc. le trezeşte un zâmbet în colţul gurii oficialilor europeni. Ei cunosc foarte bine realitatea coteriilor transpartinice de la noi.

Măsurile de corecţie structurale pe care le va impune Comisia Europeană vor fi dureroase chiar dacă mai puţin dure decât în perioada 2009-2012.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus