Stiri de ultima ora

FORUMUL AGRICULTORILOR. Fermieri adevărați, batjocoriți la poarta ROMEXPO!

FORUMUL AGRICULTORILOR. Fermieri adevărați, batjocoriți la poarta ROMEXPO!
Economic
Zece mii de participanți a anunțat Petre Daea la Forumul Agricultorilor din România. Ministrul Agriculturii Petre Daea a dat ordin să lipsească fermierii care ar putea să nu îl aplaude pe el sau pe premierul Viorica Dăncilă, premierul venind la Romexpo să își lanseze neoficial candidatura la alegerile prezidențiale.

În timp ce Petre Daea îi pregătea Vioricăi Dăncilă o intrare triumfală la Romexpo, fermieri erau ținuți la porțile centrului expozițional din Capitală.

Asta pentru că la Romexpo, din cei aproximativ 3.000-4.000 de participanți ajunși la București, mai putin de jumătate sunt cu adevărat fermieri, restul sunt angajați ai instituțiilor din subordinea Ministerului Agriculturii și din ministerul condus de Daea.

”Am venit din Argeș, eram foarte mulți fermieri care nu am fost lăsați să intrăm pentru ca nu aveam ecusoane, nu eram pe lista de invitați, deși toți suntem fermieri”, ne-a declarat oierul Dan Petrescu, președinte al Asociației Profesionale a Ciobanilor.

Dan Petrescu ne-a mai precizat că a văzut cum intrau mai toți angajații Direcției Agricole din Argeș la acest eveniment. ”Este o bătaie de joc, au fost invitați numai câțiva fermieri la eveniment, oameni care nu deranjează probabil. Suntem batjocoriți”” , ne-a mai precizat acesta.

Lângă Dan Petrescu mai erau fermieri din alte județe, ca Bihor sau Olt. ”Am vorbit cu reprezentanți ai direcțiilor agricole, mi-au spus că încearcă să ne ajute, dar nimic. Probabil nu este un eveniment pentru toți fermierii, ci doar pentru unii. Am vorbit și la minister, nimic”, ne-a mai spus un fermier din Olt. În acest timp, în Romexpo, Daea dădea tonul imnului național, iar fermieri erau umiliți la porțile Romexpo.

Pe  Instagram-ul Agrointeligența  găsiți imaginile momentului din agricultură!
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus