Stiri de ultima ora

Fondul Proprietatea ar putea vinde deţinerile Enel România şi Engie România, evaluate la 2 miliarde lei

Fondul Proprietatea ar putea vinde deţinerile Enel România şi Engie România, evaluate la 2 miliarde lei
Economic
Fondul Proprietatea (FP), al doilea cel mai tranzacţionat emitent de pe piaţa de capital de la Bucureşti, a anunţat că a demarat o procedură competitivă ce poate atrage o vânzare a unor pachete de acţiuni în cadrul Enel România şi Engie România. Deţinerile în cadrul celor două companii reprezintă în prezent 18,93% din activul net al Fondului, echivalentul a 2,02 miliarde lei.

„Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti, în calitate de Administrator de Investiţii al Fondul Proprietatea S.A. («Fondul») doreşte să informeze acţionarii că a demarat o procedură competitivă ce poate conduce la posibile vânzări ale participaţiilor Fondului în următoarele societăţi: E-Distribuţie Muntenia S.A (fosta ENEL Distribuţie Muntenia S.A), E-Distribuţie Banat (fosta Enel Distribuţie Banat S.A), E-Distribuţie Dobrogea (Fosta Enel Distribuţie Dobrogea S.A), Enel Energie S.A., Enel Energie Muntenia (toate denumite în mod colectiv Enel România), precum şi Engie România, toate participaţiile menţionate anterior reprezentând 18,93% din valoarea activului net al Fondului la data de 31 iulie 2017“, se arată în comunicatul Fondului Proprietatea (FP).

De asemenea, procesul va fi coordonat de Ithuba Capital AG, mai precizează repre­zentanţii Fondului.

Capitalizarea bursieră a Fon­dului Proprietatea (FP) este de 8,75 mi­liarde lei (1,9 miliarde euro), după ce de la începutul acestui an s-au derulat tranzacţii în valoare de 809.4 milioane lei, ce au antrenat o apreciere a valorii de piaţă a Fon­dului cu 9,31%.

În dezideratul său de a reduce discountul acţiunii faţă de valoarea VUAN-ului, Fondul Proprietatea s-a angajat în opt programe de răscumpărare până în prezent şi a fost protagonistul unora dintre cele mai mari tranzacţii de pe bursa de la Bucureşti din ultimii ani, printre acestea numărându-se vânzările participaţiilor Rom­gaz (SNG), oferta din toamna trecută de înstrăinare a unei participaţii de 6,4% din capitalul social al OMV Petrom (SNP).

Totodată, Fondul Proprietatea (FP) a semnat recent un memorandum de înţelegere privind vânzarea către Electrica (EL) a participaţiilor pe care le deţine în cadrul a patru filiale Electrica, respectiv Distribuţie Muntenia Nord, Distribuţie Transilvania Sud, Distribuţie Transilvania Nord şi Electrica Furnziare.

Valoarea tranzacţiei este de 752 milioane lei, rezultând un discount de 15% faţă de evaluarea acestor active regăsită în raportului aferent trimestrului întâi al Fondului Proprietatea. Tran­zacţie este progaramată a fi încheiată înainte de 1 no­iembrie.
www.zf.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus