Stiri de ultima ora

Fiscul sună la firme şi le roagă să îşi plătească taxele şi impozitele

Fiscul sună la firme şi le roagă să îşi plătească taxele şi impozitele
Economic
Inspectorii ANAF au demarat deja mai multe campanii în rândul contribuabililor, inclusiv prin contactarea telefonică a marilor companii cărora li se aminteşte că au de plătit taxe şi impozite, fără a li se percepe dobâ nzi sau penalităţi de întârziere.

Redăm integral comunicatul ANAF:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală tratează cu maximă operativitate solicitările contribuabililor, în special în cazul agenţilor economici care au de primit TVA, în vederea asigurării acestora fluxul de capital necesar continuării activităţii.

        În acest sens,  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a desfăşurat campanii în rândul contribuabililor care au solicitat rambursarea de TVA, pentru a fi pregătite cu rapiditate compensările şi restituirile de taxe, necesare în derularea procedurii de rambursare.

        Totodată, în vederea creşterii conformării voluntare, specialiştii ANAF au derulat o campanie  în rândul contribuabililor semnificativi ca pondere a sumelor declarate şi achitate la bugetul general consolidat, aceştia fiind întrebaţi cu ce probleme de ordin fiscal se confruntă în această perioadă.

        Spre exemplu, prin campania ANAF derulată la nivelul Direcţiei Generale a Marilor Contribuabili au fost contactate companiile care contribuie cu 70% la veniturile încasate de către acest organ fiscal.

Menţionăm că ponderea veniturilor colectate la nivelul DGAMC reprezintă 45% din totalul veniturilor bugetului general consolidat.

La nivelul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bucureşti , specialiştii ANAF au apelat  telefonic contribuabilii relevanţi din punct de vedere al taxelor achitate, în contextul în care aproximativ 20% din totalul veniturilor bugetare la nivel naţional sunt colectate de către această structură.

        Aceste campanii au fost şi vor fi derulate în continuare la nivelul întregii ţări.

        În această perioadă de enormă provocare, atât pentru administraţia fiscală, cât şi pentru mediul de afaceri, ANAF caută şi vine cu soluţii care să fluidizeze interacţiunea cu contribuabilii şi care să contribuie la bunul mers al afacerilor.  

        ANAF asigură colectarea veniturilor bugetare şi derulează procedurile de administrare fiscală pentru asigurarea resurselor necesare finanţării cheltuielilor publice, acordând totodată sprijin mediului de afaceri, pentru buna funcţionare a activităţii acestuia.

         În nicio ţară din lume, sistemul nu poate funcţiona fără îndeplinirea obligaţiilor fiscale ale contribuabililor şi fără solidaritatea şi spiritul civic al acestora, mai ales în prezent, în condiţiile declarării stării de urgenţă!”.

Demersurile Fiscului sunt făcute după ce Guvernul a decis, săptămâna trecută, să nu calculeze dobânzi şi penalităţi de întârziere pentru obligaţiile fiscale scadente începând cu data intrării în vigoare a ordonanţe de urgenţă şi neachitate până la 30 de zile după încetarea stării de urgenţă.

De asemenea, au fost suspendate sau nu vor fi iniţiate măsurile de executare silită prin poprire a creanţelor bugetare, cu excepţia deciziilor instanţelor. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus