Stiri de ultima ora

Firea: O sală de sport multifuncţională va fi realizată de Trustul de Clădiri Metropolitane, alte două - de către firme private

Firea: O sală de sport multifuncţională va fi realizată de Trustul de Clădiri Metropolitane, alte două - de către firme private
Economic
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, că Trustul de Clădiri Metropolitane urmează să realizeze o sală de sport multifuncţională, iar alte două vor fi construite de către companii private, procedurile de licitaţie urmând să fie lansate în curând.

Ultima ora

Precizările au fost făcute în contextul în care, miercuri seara, edilul a anunţat construirea a trei săli de sport multifuncţionale de mari dimensiuni în Bucureşti care vor purta numele foştilor sportivi Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Ion Ţiriac. 

"Am luat decizia să construim cu forţe proprii una dintre aceste săli de sport multifuncţionale, prin intermediul Trustului de Construcţii Metropolitane, iar alte două săli de sport multifuncţionale vor fi construite pe sistem de concesiune, deci de către - să spunem - companii private. De ce? Pentru că ne dorim să se lucreze simultan şi considerăm că Trustul de Construcţii Metropolitane are acum o încărcare suficientă pentru că va construi şi locuinţe sociale şi de serviciu pentru bucureşteni şi, de asemenea, clădiri pentru afterschool, grădiniţe, şcoli, creşe. Şi, de aceea, celelalte două obiective de investiţii vor fi tratate şi vom lansa în curând procedurile de licitaţie către investitori privaţi", a explicat primarul general, într-o declaraţie susţinută la sediul PMB. 

Edilul şi-a exprimat regretul că vechea legislaţie a achiziţiilor "nu a permis demararea mai grabnică" a unor proiecte de infrastructură. 
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus