Stiri de ultima ora

Familia care deține Heineken a respins oferta de preluare transmisă de SABMiller

Familia care deține Heineken a respins oferta de preluare transmisă de SABMiller
Economic
SABMiller Plc a transmis familiei care deține Heineken o ofertă de preluare, care a fost respinsă, au anunțat duminică surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, transmit Bloomberg și Reuters.

Tentativa de preluare face parte din strategia SABMiller de a se proteja de orice potențială ofertă de la rivalul său, Anheuser-Busch InBev, cel mai mare mare producător de bere din lume.

O asociere între SABMiller, care are o capitalizare bursieră de 55 miliarde de lire sterline (90 miliarde de dolari) și Heineken, care are o capitalizare bursieră de 34 miliarde de euro (44 miliarde de dolari) ar duce la combinarea celui de-al doilea și al treilea producător global de bere.

Reprezentanții Heineken și SABMiller nu au comentat informația.

Orice potențială preluare a Heineken ar avea nevoie de aprobarea familiei care a înființat compania, care controlează producătorul, respectiv Heineken Holding.

Bloomberg a anunțat, citând surse anonime, că oferta lansată în ultimele două săptămâni ar face din familia Heineken unul din acționarii principali al grupului combinat.

SAB, producătorul brandurilor Miller Lite, Peroni și Grolsch, nu reușește să înregistreze creștere în Europa și America de Nord. Compania, cu sediul la Londra, a anunțat recent că a compensat declinul din Europa și piața dificilă din SUA prin reducerea costurilor și orientarea spre consumatorii din țările în curs de dezvoltare din America Latină și Africa.

SABMiller plc. este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participații în societăți producătoare de bere sau acorduri de distribuție pe șase continente. Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, cu brandurile Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nostro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd s și Stejar.

Heineken, cel mai mare jucător de pe piața Europei Occidentale, s-a extins semnificativ în țările emergente care înregistrează ritmuri mai rapide de creștere, inclusiv Mexic și Asia.

În România, Heineken are patru fabrici, în Miercurea Ciuc, Constanța, Craiova și Mureș, și 1.100 de angajați. Heineken România face parte din grupul Heineken și are cel mai diversificat portofoliu de mărci de pe piața românească a berii, acoperind toate segmentele acesteia: Heineken, Silva, Silva Dark, Ciuc Premium, Ciuc Natur Radler, Golden Brau, Golden Brau Non-Alcoholic, Neumarkt, Bucegi, Edelweiss (import), Zipfer (import), Amstel (import), Birra Moretti (import), Krusovice (import), Foster s (import), Strongbow (import), Sol, Desperados, Gosser, Schlossgold, Gambrinus, Harghita și Hațegana.

Articole similare :
comments powered by Disqus