Stiri de ultima ora

Expoziţia Brâncuşi. Sublimarea formei , vizitată de peste 1.000 de persoane pe zi la Bruxelles

Expoziţia  Brâncuşi. Sublimarea formei , vizitată de peste 1.000 de persoane pe zi la Bruxelles
Economic
Expoziţia "Brâncuşi. Sublimarea formei", eveniment principal al festivalului Europalia, coordonat de Institutul Cultural Român alături de Europalia International din Belgia, este una dintre cele mai vizitate de la Palatul Artelor Bozar, informează News.ro.

Sculpturile artistului român au atras, la trei luni de la vernisaj, mai mult de 85.000 de persoane, un număr record pentru o expoziţie dedicată unui artist român peste hotare, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii Bozar.

Curatorul Doina Lemny a caracterizat expoziţia: "'Brâncuşi s-a preocupat ca prin opera lui să găsească esenţa lucrurilor, esenţa unui chip. Un sculptor cu o educaţie academică poate să facă acest lucru. Brâncuşi simplifică forma şi de aceea am şi intitulat această expoziţie, sublimarea formei, pentru că el ajunge la simplificare până la a o sublima".

Devenită astfel una dintre cele mai vizitate expoziţii de artă de la Bruxelles din ultimii ani, "Brâncuşi. Sublimarea formei" cuprinde peste 25 de sculpturi expuse pe o suprafaţă de 1.500 mp, alături de peste 200 de obiecte, fotografii, documente.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus