Stiri de ultima ora

EXCLUSIV! Premieră pentru România! Ion Țiriac, Nadia Comăneci și Simona Halep într-un proiect legendar de business! Nume grele alături de ei

EXCLUSIV! Premieră pentru România! Ion Țiriac, Nadia Comăneci și Simona Halep într-un proiect legendar de business! Nume grele alături de ei
Economic
EXCLUSIV! Premieră pentru România! Ion Țiriac, Nadia Comăneci și Simona Halep într-un proiect legendar de business! Nume grele alături de ei

Marți, în jurul orei 12, patinoarul Țiriac-Telekom-Arena, era cel mai glorios loc din România, un loc încărcat de istorie, zâmbete în trei culori și mult aur.„Cei care se află acum în stânga mea au strâns mai mult aur decât tot tezaurul pe care-l mai avem acum în țara asta”, a spus Ion Țiriac la evenimentul de lansarea a noii săli de gimnastică a Nadiei Comăneci, GymNadia.

Ultima ora

Simona Halep, Ilie Năstase, Camelia Potec, Octavian Bellu, Mihai Covaliu, Monica Roşu, Marian Drăgulescu, Alina Dumitru, Marius Urzică, Larisa Iordache, Mihai Leu au fost doar câţiva dintre sportivii şi antrenorii legendari care au venit să aplaude şi să susţină iniţiativa celor doi mari ambasadori ai ţării nostre. Fundaţiile lui Ion Țiriac şi Nadia Comăneci, sprijiniţi şi de Simona Halep, şi-au dat mâna pentru a pune bazele unei noi săli moderne de gimnastică pentru copiii de 3-5 ani, dotată cu aparatură şi echipament aduse din SUA şi care va funcţiona pe model american.

Vizibil emoţionată, Nadia a fost invitată să descopere şi câteva tablouri care o întruchipau pe ea, copilul minune al gimnasticii mondiale în ipostaze care i-au trezit amintiri frumoase. Rolul acestora va fi ca pe viitor să ambiţioneze micuţii care vor începe să se joace de-a campionii aici.

„Performanţa începe în joacă, poate cu doar 20 de genuflexiuni pentru orice copil normal. Dar dacă vrei să ajungi campion olimpic, atunci trebuie să ajungi să faci 120 în scurt timp”, a povestit cel mai glorios antrenor pe care l-a avut vreodată România, Octavian Bellu.

„Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire. Cam aşa este şi aici. Un pas foarte mic pentru gimnastică, dar care poate fi mai târziu unul uriaş”, a adăugat Ion Țiriac, care a ţinut să precizeze şi că a purtat discuţii cu noul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu pentru ca în viitor să pună bazele unor grădiniţe olimpice în toată ţara. Mai exact copiii ar trebui, de exemplu, să stea o oră afară şi o oră înăuntru, să înveţe să iubească sportul şi mişcarea, iar fizicul să devină chiar mai în formă decât mintea.

Sala GymNadia se află în clădirea în care Ion Țiriac a construit celebrul său patinoar, unde se antrenează şi echipa de hochei pe gheaţă de juniori, sponsorizată de Simona Halep.

„Ion Țiriac mi-a spus într-o zi: Comăneci, uite am un spaţiu aici pentru tine. Acum nu există nici scări, dar vreau să faci tu ceva cu el”, a povestit Nadia, care niciodată nu şi-a uitat ţara şi care a încercat tot timpul să construiască şi în România ceea ce a reuşit în SUA. Iar aceasta a construit o sală unde speră să facă primii paşi viitoarele campioane.

Din păcate, în această perioadă, gimnastica românească traversează cea mai grea perioadă din istorie, iar această mică sală, care poate găzdui până la 120 de copii, poate fi un bun început pentru copiii care îşi doresc să ajungă să le cânte imnul. Micuţele vor fi antrenate de profesionişti foarte bine pregătiţi, care ştiu ce înseamnă un succes olimpic.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus