Stiri de ultima ora

Emmanuel Macron vrea ca Franţa să devină cel mai mare producător european de automobile ecologice

Emmanuel Macron vrea ca Franţa să devină cel mai mare producător european de automobile ecologice
Economic
De asemenea, Macron a anunţat marţi un plan de susţinere în valoare de opt miliarde de euro pentru industria auto franceză, afectată de criza economică provocată de pandemia de coronavirus.

"Avem nevoie de un obiectiv care să ne motiveze: să facem din Franţa cel mai mare producător european de automobile ecologice prin creşterea producţiei până la peste un milion de automobile electrice şi hibride pe an în decursul următorilor cinci ani", a declarat Macron, la finalul unei vizite la o uzină a producătorului de componente auto Valeo.

Pentru a atinge acest obiectiv, Macron a anunţat că Franţa va majora până la 7.000 de euro, de la 6.000 de euro, prima de la stat pentru consumatorii care cumpără automobile electrice. De asemenea, niciun model de autoturism produs în prezent în Franţa nu ar trebui fabricat în alte ţări, a adăugat Macron.

"În total, statul va oferi sectorului auto un sprijin de peste opt miliarde de euro", a declarat şeful statului francez, adăugând că este vorba de un "plan istoric în contextul unei situaţii istorice", a spus Macron.

De asemenea, Macron a apreciat că Guvernul de la Paris nu ar trebui să semneze un împrumut garantat de stat în valoare de cinci miliarde de euro pentru constructorul auto Renault, până când echipa managerială şi sindicatele nu vor finaliza discuţiile cu privire la forţa de muncă şi uzinele din Franţa ale Renault.

Anterior, un reprezentant al sindicatului CGT a spus că Renault ar putea anunţa joi reduceri de personal şi închideri ale fabricilor, deoarece producătorul auto francez vrea să-şi reducă costurile cu două miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari).

Potrivit informaţiilor apărute în presă, Renault intenţionează să închidă mai multe uzine din Franţa, printre care cea de la Flins, unde sunt asamblate modelul electric Zoe şi Nissan Micra, şi uzina de asamblare de la Dieppe, în cadrul unui vast plan de economii care ar urma să fie anunţat în curând.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus