Stiri de ultima ora

Emmanuel Macron: Vine o criză financiară fără precedent. Valul a venit

Emmanuel Macron: Vine o criză financiară fără precedent. Valul a venit
Economic
”Valul a sosit”, dar ”nu ne aflăm la capătul a ceea ce ne va face să suferim această epidemie” a noului coronavirus, avertizează Emmanuel Macron, evocând o ”criză financiară fără precedent, o criză a economiei reale”, scrie presa franceza

„Valul a sosit. Puterile publice şi medicii gestionează urgenţa epidemiei noului coronavirus care a ucis peste 560 de oameni în Franţa. Nu ne aflăm la capătul a ceea ce ne va face să suferim această epidemie. Va fi o criză financiară fără precedent, o criză a economiei reale”, a afirmat preşedintele Franţei Emmanuel Macron, relatează AFP.

”Acesta este un război, el va dura”, subliniază şeful statului francez, care prezintă priorităţile - ”protejarea celor mai slabi (...) şi a sistemului nostru de sănătate”, dar şi gestionarea ”stresului” societăţii şi pregătirea în vederea ”înfruntării unei crize financiare fără precedent, o criză a economiei reale”.

Acest război ”presupune o solidaritate, un spirit de unitate foarte puternic”, avertizează Macron.

”Dar şi de adaptare. Rolul meu este să supervizez. Eu dau instrucţiuni strategice în funcţie de evoluţia pe teren, pentru a permite fiecăruia să facă. Eu trebuie să fiu în frunte, să merg către echipe”, afirmă preşedintele francez în săptămânal.

În a şasea zi de izolare generalizată, autorităţile au pregătit terenul în vederea prelungirii acestei măsuri fără precedent - decretată pentru moment până la sârşitul lui martie.

”Situaţia va continua să se agraveze înainte să-şi facă efectul izolarea”, a subliniat sâmbătă ministrul francez al Sănătăţii Olivier Véran.

El estimează numărul persoanelor infectate în Franţa ”între 30.000 şi 90.000”, un interval larg, din cauza numeroaselor persoane care prezintă simptome puţine sau deloc.

Autorităţile au cerut unui Consiliu Ştiinţific privind la Covid-19 pe care l-au înfiinţat să se pronunţe asupra ”duratei” şi ”amplorii” izolării.

Avizul acestui consiliu este aşteptat luni, însă totul sugerează că se va pronunţa în favoarea unei prelungiri, eventual unei consolidări a măsurilor.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus