Stiri de ultima ora

Efectele tragediei aviatice din Etiopia continuă: Boeing, decizie financiară după menţinerea la sol a avionului 737 Max

Efectele tragediei aviatice din Etiopia continuă: Boeing, decizie financiară după menţinerea la sol a avionului 737 Max
Economic
Compania Boeing a renunţat, miercuri, la rezultatele financiare estimate pentru 2019, anunţând o creştere a cheltuielilor de un miliard de dolari, ca urmare a menţinerii la sol a avionului 737 Max, informează Reuters.

123 afişări

Efectele tragediei aviatice din Etiopia continuă: Boeing renunţă la estimările financiare pentru 2019, după menţinerea la sol a avionului 737 Max

Boeing se confruntă cu una dintre cele mai mari crize din istoria sa, care implică cel mai rapid vândut avion, după două prăbuşiri soldate cu 346 de victime. Cel mai mare producător de avioane din lume a raportat venituri şi fluxuri de numerar sub estimările de pe Wall Street, în urma opririi zborurilor avioanelor 737 MAX, care au fost ţinute la sol din martie. Boeing a redus producţia avioanelor după cele două accidente, la 42 de aeronave pe lună, de la 52, iar fluxul de lichidităţi operaţional, în primul trimestru, a fost cu aproximativ 350 milioane dolari mai mic faţă de anul precedent.

De asemenea, Boeing a spus că a prevăzut o sumă nespecificată pentru repararea sistemului MCAS şi pentru formarea piloţilor şi a făcut progrese constante în certificarea software-ului, în urma finalizării a 135 de zboruri de testare şi producţie.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus