Stiri de ultima ora

Economia Marii Britanii a înregistrat o creştere peste aşteptări în trimestrul 3

Economia Marii Britanii a înregistrat o creştere peste aşteptări în trimestrul 3
Economic
Economia britanică a înregistrat în trimestrul trei din 2017 o creştere peste aşteptări, în timp ce Banca Angliei se pregăteşte să majoreze rata dobânzii pentru prima dată în ultimul deceniu, transmit Bloomberg, BBC şi Reuters.

A cincea economie mondială a urcat în ritm trimestrial cu 0,4% în perioada iulie-septembrie 2017, după un avans de 0,3% în trimestrele precedente, a anunţat miercuri Oficiul Naţional de Statistică (ONS). Analiştii estimau o expansiune de 0,3% a PIB-ului Regatului Unit. 

Serviciile, care reprezintă aproape 80% din PIB-ul Marii Britanii, au urcat cu 0,4%, producţia industrială cu 1%, în timp ce sectorul construcţiilor a înregistrat un declin de 0,7%, cel mai semnificativ din ultimii cinci ani. 

În ritm anual, economia britanică a înregistrat un avans de 1,5% în trimestrul trei din 2017, peste nivelul previzionat de analişti. 

18:56 13:29 Chimcomplex rămâne singurul ofertant pentru Oltchim! Administratorul special: Fondul de investiţii s-a retras!

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei (BoE), a afirmat luna aceasta că economia britanică este în grafic pentru ca banca centrală să înceapă într-o perioadă de timp relativ scurtă să majoreze rata dobânzii.

Majoritatea economiştilor se aşteaptă ca la şedinţa de politică monetară din 2 noiembrie Banca Angliei să majoreze costul creditului cu 25 de puncte de bază, de la 0,25% la 0,50%. 
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus