Stiri de ultima ora

Drumul expres Craiova – Târgu Jiu: Termenul pentru depunerea ofertelor a fost decalat. CNAIR dă vina pe presă pentru dezinteresul companiillor

Drumul expres Craiova – Târgu Jiu: Termenul pentru depunerea ofertelor a fost decalat. CNAIR dă vina pe presă pentru dezinteresul companiillor
Economic
„Pentru o corectă informare a opiniei publice precizăm că decalarea termenelor de depunere a ofertelor pentru anumite contracte destinate proiectării şi execuţiei unor obiective de infrastructură rutieră, ţine doar de respectarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice.

Astfel, potrivit articolului 153 din legea 98/2016, privind achiziţiile publice, CNAIR este obligată să decaleze termenul limită pentru depunerea ofertelor, ori de câte ori un potenţial aplicant solicită clarificări care au ca efect modificarea ori completarea documentaţiei de atribuire, astfel încât toţi operatorii economici să aibă timp suficient la dispoziţie pentru a adapta ofertele la noul mod de interpretare a elementelor contractului.

În caz contrar, proiectul poate fi blocat definitiv de operatorii economici nemulţumiţi, prin decizii ulterioare ale instanţelor.

Este şi cazul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic destinate construcţiei Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu, pentru care termenul limită de depunere a ofertelor, stabilit iniţial pentru data de 3 mai 2019, a fost decalat de două ori: 17 mai, respectiv 30 mai 2019.

Din aceleaşi motive au fost decalate de-a lungul timpului termenele limită pentru diverse alte contractele lansate în licitaţie”, a informat CNAIR.

Compania de drumuri susţine că toate obiectivele care fac parte din Master Planul General de Transport, sunt eligibile pentru finanţare din fonduri europene, fără excepţie. 

„Prin această se înţelege clar că există finanţarea necesară derulării lor.

CNAIR atrage atenţia celor care vehiculează informaţii false sau insuficient fundamentate în spaţiul public, că prin acest tip de abordare pot pune în pericol buna derulare a acestor proiecte, prin scăderea interesului companiilor serioase faţă de contractele lansate în licitaţie publică”, se arată în comunicat.

Diectorul General al CNAIR S.A., Narcis Neaga a ţinut să sublinieze că toate proiectele lansate de Companie în licitaţie publică, inclusiv în acest an, vizează strict interesul public faţă de dezvoltarea infrastructurii rutiere din România şi nu sunt influenţate în nici un mod de derularea campaniei electorale.

“Fac apel inclusiv la anumiţi reprezentanţi ai mass-media să respecte deontologia profesională şi să nu încerce să manipuleze opinia publică din raţiuni care nu au legătură cu atitudinea onestă specifică profesiei de jurnalist. CNAIR a lansat şi va lansa permanent proiecte de infrastructură rutieră, care contribuie exclusiv la dezvoltarea economică a României şi a creşterea gradului de siguranţş a participantilor la traficul rutier.

Aceste proiecte sunt lansate în licitaţie în baza unor proceduri legale bine stabilite şi nu sunt influenţate de perioadele de campanie electorală”, a mai declarat Directorul General al CNAIR S.A., Narcis Neaga.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus