Stiri de ultima ora

Donald Trump analizează reluarea parţială a finanţării OMS

Donald Trump analizează reluarea parţială a finanţării OMS
Economic
Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că administraţia sa analizează numeroase propuneri legate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), inclusiv una care prevede ca Washingtonul să contribuie la finanţarea OMS cu aproximativ 10% din fondurile alocate anterior, transmite Reuters.

Într-o postare pe Twitter, Trump a subliniat că nu a fost luată o decizie finală şi că finanţarea OMS de către Statele Unite este în continuare blocată.

Trump a suspendat contribuţiile financiare ale SUA pentru OMS pe 14 aprilie, acuzând organizaţia că promovează "dezinformarea" propagată de China legată de epidemia de coronavirus şi afirmând că administraţia sa va începe o evaluare a organizaţiei.

Oficialii OMS au negat aceste acuzaţii, iar China a insistat că este transparentă şi deschisă.

Vineri seara, Fox News a relatat, citând un proiect de scrisoare, că Trump urmează să reia finanţarea parţială a OMS, la un nivel similar cu contribuţia Chinei.

Statele Unite erau cel mai mare donator al OMS. Dacă Statele Unite vor contribui cu o sumă egală cu cea a Chinei, aşa cum a relatat Fox News, noul nivel de finanţare ar fi de aproximativ o zecime din suma anterioară, care se ridica la aproximativ 400 de milioane de dolari pe an.

Răspunzând criticilor legate de reluarea plăţilor, Trump a spus: "Acesta este unul dintre numeroasele concepte analizate, potrivit căruia vom plăti 10% din ceea ce am plătit ani de-a rândul, la egalitate cu plăţile mult mai mici ale Chinei. Nu am luat o decizie definitivă. Toate fondurile sunt blocate", transmite News.ro.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus