Stiri de ultima ora

DIRECTOR APIA: ”ÎNCEP PLĂȚILE ȘI PENTRU FERMIERII CARE AU AVUT SUBVENȚIILE BLOCATE!”

DIRECTOR APIA: ”ÎNCEP PLĂȚILE ȘI PENTRU FERMIERII CARE AU AVUT SUBVENȚIILE BLOCATE!”
Economic
Fermierii care au avut subvențiile APIA blocate urmează să intre la plată! Vestea vine de la centrul județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din Olt, acolo unde purtătorul de cuvânt al instituției, Corina Grecea, a făcut publică situația agricultorilor care au fost în eșantionul de control, în special la teledetecție.

În județul Olt, din cei aproximativ 30.000 de fermieri care au depus cereri unice de plată în 2019, în acest moment sunt blocați la plată, din motive diverse, aproximativ 2.500, aflandu-se în diverse faze de verificare tehnică, urmând ca restul să încaseze banii, cel mai probabil, în perioada imediat următoare.

Banii reprezentă avansul pentru teren, dar și plata regulară vor intra în zilele următoare și în conturile fermierilor selectați în primă fază pentru controlul prin teledetecție. La nivelul județului Olt, numărul acestora a fost de aproape 500, cel mai mic, însă, din ultimii ani. „Rezultatele pe reinterpretări au venit, iar din ce mi-au transmis colegii, în perioada următoare încep plățile și în cazul lor“, a declarat purtătorul de cuvânt al APIA, Corina Grecea, citată de Gazeta de Sud .

La cei aproape 500 de fermieri controlați prin teledetecție s-au adăugat alți peste 300 de fermieri selectați pentru controlul clasic în teren. Și în cazul acestora, situațiile au fost clarificate și au început deja să se facă plăți, în situația în care nu s-au evidențiat neconformități care să-i excludă de la plată, parțial sau total.

Pe  Instagram-ul Agrointeligența  găsiți imaginile momentului din agricultură!
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus