Stiri de ultima ora

Deutsche Bank şi Commerzbank au renunţat la ideea fuziunii

Deutsche Bank şi Commerzbank au renunţat la ideea fuziunii
Economic
Primele două bănci germane, Deutsche Bank şi Commerzbank, au anunţat oficial, astăzi că au pus capăt discuţiilor demarate la mijlocul lunii trecute în vederea unei fuziuni care ar fi dat naştere unui gigant bancar german, transmit Reuters şi AFP.

Anunţul a provocat un declin de 2,2% al titlurilor Commerzbank, în timp ce acţiunile Deutsche Bank au înregistrat un avans de 4,4%.

Dacă ar fi fuzionat, Deutsche Bank şi Commerzbank ar fi format un gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 de miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 de miliarde euro.

Împreună, entitatea ar fi controlat 20% din piaţa de retail banking din Germania şi un efectiv de 140.000 de angajaţi la nivel mondial.

"După o analiză atentă, am ajuns la concluzia că această tranzacţie nu ar fi creat suficiente beneficii pentru a justifica riscurile de execuţie suplimentare, costurile de restructurare şi cerinţele de capital asociate cu o astfel de integrare de amploare", au anunţat cele două bănci într-un comunicat de presă comun, potrivit sursei menţionate.

Autorităţile de la Berlin sperau că această fuziune va da naştere unui "campion naţional" în domeniul bancar, capabil să ofere finanţare pentru economia germană dependentă de export, renumită în special pentru producţia de automobile şi utilaje.

"Industria germană, activă la nivel mondial, are nevoie de instituţii de credit competitive", a reafirmat, astăzi, ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz.

Ambele bănci se străduiesc să revină pe profit după criza financiară din 2008.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus