Stiri de ultima ora

Detalii neștiute din viața Elenei Udrea. Cu ce s-a ocupat înainte de intrarea în politică. Momente controversate din viața acesteia

Detalii neștiute din viața Elenei Udrea. Cu ce s-a ocupat înainte de intrarea în politică. Momente controversate din viața acesteia
Economic
Elena Udrea este un personaj controversat al României. Aceasta a deținut funcția de ministru al Turismului și a fost consilier și șef al Cancelariei Prezidențiale în timpul mandatului lui Traian Băsescu.

Ultima ora

Elena Udrea s-a născut la 26 decembrie 1973 în Buzău, unde a şi copilărit până la vârsta de 5 ani. Conform paginii proprii de internet ar fi fost premiantă din clasa I până într-a VIII la Școala nr.16, după care a urmat cursurile liceale la Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” profil filologie.

După liceu, Elena Udrea a urmat cursurile Facultăţii de Știinţe Juridice şi Administrative, specializarea Drept, în cadrul universităţii private ”Dimitrie Cantemir” din Bucureşti. În 1997 a fost avocat la propriul său cabinet individual de avocatură. În perioada 2003-2004, a reprezentat RA-APPS în mai multe procese, dar în 2008 a decis să returneze onorariul încasat de la regie, după ce în spaţiul public au apărut discuţii legate de suma încasată.

La sfârşitul anului 2005, a fost avocatul preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu plângerea penală formulată la adresa acestuia privind achiziţionarea unui imobil din strada Mihăileanu, obţinând achitarea acestuia. După anul 2005, Udrea urmează o serie de cursuri în domeniul apărării şi securităţii naţionale la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

Elena Udrea s-a căsătorit în 2003 cu Dorin Cocoş. Dacă înainte de intrarea soţiei sale în politică era necunoscut publicului larg, Dorin Cocoş a devenit brusc, după 2005, un om de afaceri controversat şi a fost etichetat aparţinând grupurilor de interese „Golden Blitz” şi „Bittner-Petrache”. Printre afacerile controversate ale soţului Elenei Udrea s-au numărat un contract de concesiune a parcărilor din centrul capitalei sau eliberarea de certificate medicale pentru muncitorii români care erau dornici să plece la muncă în străinătate. În 2013 aceştia au divorţat.

După divorţul de Dorin Cocoş, Elena Udrea a început o relaţie cu Adrian Alexandrov. Pe 20 septembrie 2018, Elena Udrea a născut în Costa Rica o fetiţă. În  2008 a fost numită Ministru al Turismului în Guvernul condus de Emil Boc.

În 2016 DNA face o cerere de urmărire penală către Camera Deputaţilor, prin procurorului general al P.I.C.C.J, faţă de Elena Udrea într-un dosar privind finanţarea nelegală a campaniei prezidenţiale din 2009. Aceasta este acuzată de instigare la luare de mită, fapte realizate în timpul exercitării funcţiei de ministru al Turismului.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus