Stiri de ultima ora

Detalii neștiute! Ce pensie fabuloasă are Nadia Comăneci

Detalii neștiute! Ce pensie fabuloasă are Nadia Comăneci
Economic
Nadia Comăneci este prima gimnastică din lume care a primit nota 10 într-un concurs olimpic de gimnastică. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal”, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut.

Ultima ora

Sportivul de performanţă care a obţinut o medalie de aur, argint sau de bronz în probele individuale sau pe echipe din cadrul Jocurilor Olimpice sau o medalie de aur la Campionatele Mondiale şi Europene de seniori – probe olimpice are dreptul, la cerere şi cu confirmarea Ministerului Tineretului şi Sportului, la o rentă viageră.

Sportivul de performanţă care a obţinut o medalie de aur la Campionatele Mondiale şi/sau Campionatele Europene de seniori, la o probă sportivă ce a fost inclusă cel puţin o dată în programul Jocurilor Olimpice are dreptul, la cerere, la o rentă viageră.

Printre cele mai mari rente din sportul românesc ajung la Veronica Cochelea (canotaj) - 15.080 lei, Nadia Comăneci (gimnastică)  - 13.149 lei şi Daniela Silivaş (gimnastică) - 13.149 lei, conform B1.ro.

Fiind primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame, Nadia Comăneci primeşte o pensie incredibil de mică comparativ cu valoarea ei, spre deoebire de alţi politicieni, cum ar fi fostul procuror Gheorghe Bălăşoiu, care primeşte o pensie de 51.334 de lei pe lună.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus