Stiri de ultima ora

Deputatii din Comisia pentru Industrii au decis ca 70% din cantitatile de gaze sa fie tranzactionate pe o singura bursa- OPCOM

Deputatii PSD si ALDE din Comisia pentru Industrii au votat miercuri un amendament la OUG 64/2016 privind piata gazelor naturale, care prevede ca 70% dintre tranzactiile angro de gaze sa se desfasoare pe bursa si doar pe platformele OPCOM, nu si ale Bursei Romane de Marfuri (BRM). In vara deputatii au votat ca toate cantitatile de gaze din productia interna sa fie tranzactionate pe bursa, OPCOM urmand sa fie singura licentiata in acest sens, insa plenul Camerei Deputatilor a decis retrimiterea proiectului in comisii. Astfel, deputatii din Comisia pentru Industrii a adus modificari, reducand cota obligatorie de tranzactionare pe bursa de la 100% la 70%. De asemenea, si importatorii vor fi obligati sa tranzactioneze gaze pe bursa, avand aceleasi obligatii ca producatorii interni. Restul de 30% din gaze se va tranzactiona pe piata libera, prin contracte bilaterale.Pentru vanzarile en detail vor putea exista mai multi operatori (OPCOM, BRM).OPCOM, companie controlata de Transelectrica, are experienta in tranzactionarile centralizate si transparente cu energie electrica si certificate verzi. Tranzactiile en-gros de gaze aveau loc pe BRM.Modificarile la OUG 64/2016 au starnit mari nemultumiri reprezentantilor BRM.. Bursa Romana de Marfuri a amenintat ca va actiona statul in judecata la forurile internationale de justitie, daca Parlamentul va aproba modificarile propuse de Comisia pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor, privind eliminarea BRM de pe piata platformelor centralizate de gaze naturale din Romania.

Material sustinut de BCR

Antreprenorul este, in general, o persoana cu initiativa si cauta de foarte multe ori sa se adapteze realitatilor economice. Tocmai aceasta capacitate a sa de a cauta in permanenta oportunitatile de a imbunatati si eficientiza, precum si o atitudine pozitiva in fata neprevazutului isi spun cuvantul atunci cand vine vorba de demararea unei afaceri si dezvoltarea ei. Cum trebuie sa se pregateasca antreprenorul pentru cheltuielile neprevazute? Care ar trebui sa fie planul de rezerva? Spre ce zone ar putea sa se uite cei care se gandesc sa se lanseze in lumea antreprenoriatului si nu au inca un plan bine definit?

Articole similare :
comments powered by Disqus