Stiri - Editia din date de 08-08-2016

Arhiva stiri din data de:
08-08-2016 Stiri de ultima ora din

Deprecierea lirei a majorat rezervările turiștilor străini în Marea Britanie

Economic
Rezervările de zboruri către Marea Britanie au crescut semnificativ din 23 iunie, când alegătorii au votat pentru ieșirea țării din UE (Brexit), iar lira sterlină a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani, transmite BBC.

În cele 28 de zile care au trecut de la referendum, numărul rezervărilor aeriene a urcat cu 4,3%, mai ales cele din Hong Kong (30,1%), SUA (9,2%) și Europa (5%).

Compania de cercetare a pieței ForwardKeys a anunțat că Brexitul "a avut un impact pozitiv rapid asupra turismului din Regatul Unit". ForwardKeys, care analizează zilnic 14 milioane de rezervări, pentru a aprecia viitoarele evoluții din turism, a precizat că principalul factor al majorării rezervărilor către Marea Britanie este, probabil, cea mai favorabilă rată de schimb din ultimele decenii.

După anunțarea rezultatelor referendumului din 23 iunie, lira sterlină a coborât la cel mai scăzut nivel în raport cu dolarul american de după luna septembrie 1985.

Deprecierea lirei sterline reduce costul vacanței în Regatul Unit pentru vizitatorii străini. De asemenea, incertitudinile privind economia mondială, atentatele teroriste din Franța și Belgia și întreruperile traficului aerian au stimulat turismul în Marea Britanie, apreciază compania.

Și rezervările pentru lunile august, septembrie și octombrie sunt în creștere, arată datele ForwardKeys.

Compania aeriană British Airways a raportat creșterea cu o treime a clienților din SUA care au căutat pe site-ul său zboruri către Marea Britanie, în perioada 27 iunie — 3 iulie. Site-ul Hotels.com a anunțat că numărul clienților din SUA care au căutat cazare pe site-ul său a crescut cu 50% de la referendum.

Sectorul turismului din Marea Britanie înregistra o creștere solidă încă de la începutul anului. Conform VisitBritain, o agenție care promovează turismul, în primul trimestru din 2016 numărul vizitatorilor străini în Regatul Unit a crescut cu 6%, la 7,36 milioane, comparativ cu perioada similară din 2015.

Pe ansamblul anului trecut s-a înregistrat un numărul record de turiști străini în Marea Britanie — 36,1 milioane — în creștere cu 5% față de 2014.

"Deprecierea lirei sterline sprijină venirea turiștilor în Marea Britanie, în special cei care cheltuie mult, cum sunt vizitatorii din China și SUA", se arată în raportul VisitBritain. Sectorul turismului este al treilea mare angajator din Marea Britanie.Articole similare :
08
aug.
deprecierea lirei a majorat rezervarile turistilor straini in marea britanie
Economic
Rezervările de zboruri către Marea Britanie au crescut semnificativ din 23 iunie, când alegătorii au votat pentru ieşirea ţării din UE Brexit iar lira sterlină a coborât la cel mai...

10
aug.
cat mai valoreaza banii englezilor dupa brexit singura veste buna dupa prabusirea lirei la minimul ultimelor 30 decenii
Actualitate
Obligatiunile guvernamentale din Marea Britanie au crescut si au impins randamentele cu maturitate pe cinci ani la un minim record, in conditiile in care piata inca asteapta sa vada cum...

19
nov.
marea britanie record de turisti straini in august in urma deprecierii lirei sterline
Economic
Aproximativ 3, 9 milioane de turiști străini au vizitat în august Marea Britanie și au cheltuit 2, 80 miliarde de lire sterline 3, 7 miliarde de dolari , ambele cifre reprezentând un record, arată...

18
aug.
fenomen neasteptat la londra dupa votul pentru brexit si atacurile teroriste din acest an
Actualitate
Creșterea numărului de turiști care au vizitat Regatul se datorează deprecierii lirei sterline, în raport cu euro și dolarul, după Brexit, ceea ce a făcut Marea Britanie mai atractivă pentru...

27
dec.
record de turisti in marea britanie in ciuda atacurilor teroriste
Economic
Atacurile teroriste recente din Marea Britanie au afectat turismul local, dar nu au reușit să descurajeze vizitatorii internaționali, 2017 înregistrând niveluri record de turiști străini. Atracţiile din centrul Londrei au...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru raportare financiara Wagner Invest Evaluari pentru raportare financiara Wagner Invest
Evaluari pentru raportare financiara
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Economic:
Artilcole stiri grupate pe subiecte