Stiri de ultima ora

Degringolada continuă pe piețele financiare din Asia

Degringolada continuă pe piețele financiare din Asia
Economic
Bursele asiatice au coborât, miercuri, pentru a treia zi consecutiv pe fondul unor date îngrijorătoare venite din sectorul industrial din China, potrivit Reuters.

Indicele MSCI pentru zona Asia-Pacific a pierdut 0.4 procente, adunând o scădere de 3 procente în această săptămână. Indicele japonez Nikkei a coborât cu 0.5%. 

Tot mai mulți investitorii se retrag de pe piețele emergente, date fiind temerile unei încetiniri agresive a creșterii economice.

Bursele din Europa au deschis totuși pe plus, miercuri dimineață: FTSE 100 cu 0.5 procente în sus, indicele DAX din Germania, tot cu 0,5%, iar bursa din Franța cu 0,7%.

Actiunile chinezesti si-au revenit pana la mijlocul sedintei de tranzactionare, dupa ce la deschidere consemnasera pierderi de peste 4 procente, impulsionate de speculatiile ca guvernul de la Beijing va accentua presiunile asupra firmelor de brokeraj pentru ca acestea sa sustina cotatiile, scrie Hotnews.

Noua companii de brokeraj au promis ca vor cheltui pe bursa fonduri suplimentare de peste 30 mld. yuani (4,7 mld. dolari), a scris miercuri China Securities Journal.

Astfel, dupa ce initial scazuse si cu 4,4%, indicele CSI 300 era la pranz pe minus cu doar 0,2pp. Shanghai Composite Index iesise si el din zona corectiilor importante, incheind sedinta de dimineata cu doar o pierdere de 0,2%.

Bursa din Shanghai a deschis in scadere cu 4,39% miercuri, a doua zi dupa anuntul unei evolutii negative a sectorului manufacturier din a doua economie a lumii, potrivit AFP.

Bursele chinezesti vor fi inchise joi si vineri, in conditiile in care China sarbatoreste 70 de ani de la capitularea Japoniei, in 1945.
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus