Stiri de ultima ora

De ce au operatorii de telecom tarifele în euro

De ce au operatorii de telecom tarifele în euro
Economic
Orange, Vodafone, Telekom şi Digi Mobil au tarifele exprimate în euro pentru serviciile de telefonie mobilă. În ceea ce priveşte preţurile telefoanelor, Digi şi Telekom adoptă strategia retailerilor şi prezintă preţuri în lei, în timp ce Orange şi Vodafone le comercializează în euro, scrie ZF .

Cei mai mari operatori de telecom din România au tarifele exprimate în euro, situaţia fiind explicată de companii prin faptul că o mare parte din serviciile şi echipamentele achiziţionate de la parteneri externi sau români sunt tarifate, de asemenea, în moneda europeană.

Încă de la intrarea pe piaţă, Orange (fostul Dialog), Vodafone (Connex) şi Cosmote (Cosmorom) au practicat la intrarea pe piaţă tarife în monede internaţionale, întâi în dolari americani, pe care ulterior le-au transformat în euro.

Nu doar operatorii de telecom îşi exprimă tarifele în euro, ci şi autoritatea de reglementare în domeniu utilizează moneda europeană pentru a stabili anumite tarife care trebuie să fie utilizate de furnizorii de servicii, printre care tariful de interconectare sau cel de acces la bucla locală.
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus