Stiri de ultima ora

Dăncilă anunţă investiţii în mai multe zone turistice, între care mai multe pârtii de schi şi un port turistic la Dunăre

Dăncilă anunţă investiţii în mai multe zone turistice, între care mai multe pârtii de schi şi un port turistic la Dunăre
Economic
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi investiţiii de sute de milioane de lei în mai multe zone turistice, între care mai multe pârtii de schi şi un port turistic la Dunăre. Potrivit anunţurilor făcute de premier la începutul şedinţei de Guvern de joi, sute de milioane de lei vor fi investite în dezvoltarea infrastructurii turistice, respectiv în pârtii de schi şi într-un port turistic la Dunăre, în judeţul Călăraşi.

Astfel, Viorica Dăncilă a declarat că autorităţile au semnat săptămâna trecută un contract de finanţare în valoare 104 milioane lei pentru realizarea unei pârtii de schi de la Borşa, judeţul Maramureş iar săptămâna viitoare va fi plătită o primă tranşă de finanţare pentru proiectul unei piste pentru sănii de vară în staţiunea Borsec, a anunţat preierul Viorica Dăncilă.

Aceasta a precizat că săptămâna viitoare Ministerul Turismului va semna un contract de finanţare în valoare de 86 de milioane de lei pentru construirea unui port turistic la Dunăre, în judeţul Călăraşi.

„Vrem să valorificăm cât mai mult potenţialul turistic al Dunării, iar un port turistic la Călăraşi va stimula şi dezvoltarea micilor afaceri în această zonă” a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a anunţat de asemenea că se vor construi pârtii de schi cu instalaţii de zăpadă artificială şi instalaţie nocturnă la Voineasa şi Câmpulung Moldovenesc, dar şi că autorităţile au o strategie prin care vor să sprijine dezvoltarea turismul balnear , strategie care se adaugă deciziei de eliminare a redevenţelor pentru utilizarea în scop turistic a apelor minerale şi geotermale.

Dăncilă a anunţat, în acest context, creşterea numărului de turişti români şi străini în luna iunie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Conform premierului, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a fost cu aproape 11% mai mare în luna iunie faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018, iar numărul turiştilor străini la punctele de frontieră a fost în luna iunie 2019 cu 15,6 la sută mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus