Stiri de ultima ora

Daimler cere UE să investigheze brevetele Nokia

Daimler cere UE să investigheze brevetele Nokia
Economic
Grupul german Daimler a reclamat la autorităţile antitrust ale Uniunii Europene brevetele deţinute de Nokia în domeniul sistemelor de comunicaţii destinate vehiculelor, acţiune care scoate în evidenţă tensiunile dintre companiile de tehnologie şi industria auto legate de utilizarea unor tehnologii de importanţă majoră, transmite Reuters.

Companiile de tehnologie şi furnizorii de servicii de telecomunicaţii mobile au un rol tot mai important în industria auto, tehnologiile lor fiind utilizate în sistemele de navigaţie, comunicaţiile între vehicule şi automobilele autonome.

Daimler nu a răspuns imediat solicitărilor de informaţii. Comisia Europeană a confirmat că a primit plângerea Daimler.

"Comisia a primit plângerea Daimler împotriva Nokia şi o analizăm", a afirmat purtătorul de cuvânt Ricardo Cardoso, într-un email.

Potrivit Nokia, Daimler vrea să ocolească obţinerea unei licenţe.

"Deşi oferim o gamă largă de opţiuni pentru producătorii auto, inclusiv prin intermediul furnizorilor lor principali, Daimler a refuzat să obţină licenţă pentru invenţiile Nokia pe care le utilizează deja", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei finlandeze, Mark Durrant, potrivit Reuters.

Nokia a explicat că acuzaţiile Daimler din plângerea făcută la UE sunt ultimele dintr-o serie lungă de acţiuni de evitare a obţinerii unei licenţe.

Nokia are o afacere foarte profitabilă cu licenţe, o moştenire din istoria sa de producător major de telefoane mobile.

Litigiile legate de pantentele dintre Apple, Samsung, Qualcomm şi alte companii au dus la procese la nivel mondial, în ultimul deceniu, iar analiştii consideră că războiul patentelor s-ar putea muta în industria auto, mai scrie Reuters.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus