Stiri de ultima ora

Cum să eviţi cheltuieli nedorite cu roaming-ul în vacanţă

Cum să eviţi cheltuieli nedorite cu roaming-ul în vacanţă
Economic
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii recomandă utilizatorilor să verifice condiţiile de utilizare a serviciilor de telefonie şi date mobile în roaming, dar şi setările telefonului, înainte de a pleca în vacanţă.

Atunci când aceştia se află în apropierea graniţelor ţării, se  recomandă dezactivarea opţiunii de selectare automată a reţelei, iar când călătoresc în ţările din afara SEE, să fie atenţi dacă optează pentru depăşirea plafonului de 50 de euro pentru internet mobil.

Călătoriile în localităţile de graniţă din România

În cazul în care utilizatorii călătoresc pe teritoriul României, în zonele de graniţă, trebuie să ştie că există riscul de a intra în roaming involuntar, dacă au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe selectarea automată a reţelei. În aceste situaţii, echipamentul mobil se va conecta automat la reţeaua operatorului cu cel mai bun semnal în punctul în care aceştia se află. 

Astfel, deşi utilizatorii se află pe teritoriul României, vor fi facturaţi pentru serviciile de comunicaţii utilizate în roaming, ca şi cum s-ar afla fizic pe teritoriul statului vecin.

Atenţie! Utilizarea telefonului/tabletei în roaming involuntar nu vă scuteşte de plata acestui serviciu.

ANCOM a publicat aici lista localităţilor de graniţă care au un risc potenţial de intrare în roaming involuntar.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus