Stiri de ultima ora

Cuc anunţă lansarea licitaţiei pentru studiul de fezabilitate şi proiectarea Autostrăzii A13 Bacău - Braşov

Cuc anunţă lansarea licitaţiei pentru studiul de fezabilitate şi proiectarea Autostrăzii A13 Bacău - Braşov
Economic
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat sâmbătă lansarea licitaţiei pentru A13, autostrada dintre Bacău şi Braşov. Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic sunt evaluate la circa 63 de milioane de euro, potrivit anunţului publicat pe SICAP.

Răzvan Cuc a anunţat, într-o declaraţie susţinută pe şantierul centurii ocolitoare a Bacăului, că ofertele pot fi depuse până pe 8 iulie, scrie zdbc.ro

Autostrada Bacău - Braşov este una dintre rutele care ar trebui să lege Moldova de Ardeal prin intermediul unui drum de mare viteză. Proiectul pentru A13 a fost anunţat în decembrie 2018 de fostul ministru al Transporturilor Lucian Şova, care a prezentat atunci şi un studiu realizat la comanda Băncii europene de Investiţii de experţii de la PASSA şi JASPERS, din care ar fi reieşit că din  patru variante de trasee peste Carpaţii Orientali (Cluj – Bistriţa – Suceava; Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni; Târgu Mureş – Sighişoara – Bacău; Braşov – Bacău), Bacău – Braşov (A13) ar fi singurul viabil.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus