Stiri de ultima ora

Cozi în vămile din vestul țării, după înăsprirea controalelor pentru toți cetățenii UE

Cozi în vămile din vestul țării, după înăsprirea controalelor pentru toți cetățenii UE
Economic
Nervi întinşi la maximum şi cozi kilometrice în punctele de trecere a frontierei din vestul ţării. La Nădlac şi în Vama Borş, s-a aşteptat şi peste jumătate de oră la verificarea actelor, dar unii şoferi au aşteptat chiar şi patru ore. De azi s-au înăsprit controalele la graniţă pentru toţi cetăţenii şi la toate vămile din Uniunea Europeană. Iar săptămâna viitoare ar putea fi mai rău, din cauza numărului mare de persoane care vin acasă sau pleacă în vacanţă de sărbători.

8 kilometri de maşini s-au adunat la punctul de frontieră Nădlac 2 de pe autostradă, pe sensul de ieşire din ţară. A fost prima zi în care Poliţia de Frontieră a aplicat regulile noi de control impuse de oficialii europeni. La fel de aglomerat a fost şi la intrarea în România.

Actele au fost verificate atât de poliţiştii români, cât şi de cei maghiari. Iar informaţiile au fost confruntate cu bazele de date interne şi internaţionale, inclusiv cele ale Interpol. Aşa că şoferii şi pasagerii au avut nevoie de răbdare.

În Vama Borş din Bihor, unii şoferi de tir au aşteptat chiar şi 4 ore pentru verificarea documentelor.

Prin controlul riguros la frontiere, oficialii europeni încearcă să combată terorismul şi migraţia ilegală. Noile reguli se aplică pentru toate frontierele externe: aeriene, maritime şi terestre.

În aceste condiţii, foarte utilă este aplicaţia „trafic online" lansată de Poliţia de Frontieră care arătă în timp real cât se stă în vămi.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus