Stiri de ultima ora

Costin Borc, ministrul Economiei, vorbeşte la Adevărul Live, începând cu ora 11.00, despre măsurile care ar putea aduce României dezvoltarea economică

Costin Borc, ministrul Economiei, vorbeşte la Adevărul Live, începând cu ora 11.00, despre măsurile care ar putea aduce României dezvoltarea economică
Economic
Costin Borc, ministrul Economiei, invitat la Adevărul Live, începând cu ora 11.00 FOTO Mediafax

Costin Borc, ministrul Economiei, este invitat la Adevărul Live, începând cu ora 11.00, unde va vorbi despre soluţiile pentru dezvoltarea economică a României, despre starea industriei locale, despre mersul industriei de apărare şi al companiilor de stat din subordine.

De asemenea, Costin Borc va spune ce l-a determinat să facă parte din Guvernul Cioloş, după 15 ani în care a activat în mediul privat, în ultimii doi ani fiind director general al Lafarge România. Ce a găsit în Minister, care este diferenţa dintre privat şi administraţie sunt alte întrebări la care va răspunde ministrul Economiei, la Adevărul Live, începând cu ora 11.00. 

Costin Grigore Borc a lucrat în ultimii 15 ani pentru producătorul de materiale de construcţii Lafarge, în România şi în alte ţări, şi este fostul şef de cancelarie al premierului Radu Vasile. Costin Borc a fost prima persoană nominalizată de Cioloş pentru postul de ministru.

În vârstă de 50 de ani, Costin Grigore Borc este licenţiat al Universtităţii Politehnica din Bucureşti, în Inginerie Energetică (1989), obţinând ulterior o diplomă de master şi doctoratul la Universitatea din Wiscounsin Madison (1997 şi 2001). În cadrul acestei instituţii, a fost şi asistent universitar pentru o perioadă de cinci ani, între 1995 şi 2000.

În perioada 1991 - 1994, Grigore Borc a fost asistent special al preşedeintelui PNŢCD, Corneliu Coposu şi, ulterior, între 1998 - 1999, Şeful Cancelariei Primului-Ministru Radu Vasile, în timpul mandatului de preşedinte al lui Emil Constantinescu.

El a lucrat şi ca inginer la Institutul Hidrologic şi IPROMET SA.

În iunie 2000, devine Project manager la Lafarge Ciment, în Kansas, Missouri, în Statele Unite ale Americii. Borc revine în România în 2002, ca director general al Lafarge Agregate Betoane SA. În perioada 2006-2008, el a fost directorul de strategie al Lafarge Ciment în Franţa, iar din 2008 şi până în 2013 a fost director general al Lafarge Serbia. Din 2013, el a revenit ca director general al sucursalei din România a Lafarge, actual CRH, perioadă în care a fost şi preşedintele Consiliului de Administraţie.

Articole similare :
comments powered by Disqus