Stiri de ultima ora

Coronavirus: Răspândirea COVID-19 se accelerează în Marea Britanie, unde persoanele fragile sunt îndemnate să rămână în casă

Coronavirus: Răspândirea COVID-19 se accelerează în Marea Britanie, unde persoanele fragile sunt îndemnate să rămână în casă
Economic
Răspândirea COVID-19 se accelerează în Marea Britanie, unde guvernul le-a cerut duminică celor mai fragile 1,5 milioane de persoane din Anglia să rămână în casă timp de trei luni, informează AFP.

"Cifrele sunt zguduitoare şi cresc accelerat. Suntem cu doar câteva săptămâni, două sau trei, în urma Italiei. Italienii au un sistem de sănătate excelent. Şi totuşi medicii şi infirmierii au fost complet depăşiţi de solicitări", a atras atenţia premierul Boris Johnson într-un mesaj adresat ţării.

El a făcut apel la compatrioţii săi să dea dovadă de un "efort naţional colectiv", pentru a încetini răspândirea coronavirusului, care a făcut 233 de morţi în Marea Britanie, pentru că în caz contrar serviciul public de sănătate "va fi copleşit în acelaşi mod".

Guvernul, care le-a cerut deja britanicilor să evite orice contact sau deplasare neesenţială , a îndemnat duminică cele mai fragile persoane să nu iasă din casă timp de cel puţin trei luni.

"Până la 1,5 milioane de persoane din Anglia identificate de NHS (serviciul public de sănătate - n.r.) ca având un risc ridicat de îmbolnăvire gravă dacă contractează coronavirusul trebuie să rămână în casă pentru a se proteja", a anunţat guvernul într-un comunicat.

Persoanele vulnerabile care rămân izolate în casă vor putea să primească acasă provizii şi medicamente. În acest sens, va fi creată o linie telefonică.

Serviciul de sănătate publică va contacta persoanele identificate ca fiind vulnerabile, a declarat doctorul Paul Johnstone, directorul Public Health England, citat în comunicat.

În contextul răspândirii coronavirusului, guvernul a dispus de vineri închiderea şcolilor, puburilor, restaurantelor, teatrelor, cinematografelor şi sălilor de sport.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus