Stiri de ultima ora

Controale la Nestle, după ce compania a anunţat că pleacă din România

Controale la Nestle, după ce compania a
anunţat că pleacă din România
Economic
Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş s-a autosesizat şi a declanşat deja un control la Nestle, după ce au apărut informaţii în presă că fabrica din Timişoara a companiei elveţiene va fi închisă, urmând ca activitatea să se mute în Ungaria.

„Nici Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş şi nici Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă nu au primit nicio notificare de la compania respectivă. Inspectorii de Muncă s-au autosesizat după apariţia unor informaţii în presă privind o eventuală concediere colectivă şi fac verificări la respectivul angajator”, a declarat pentru profit.ro ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Mai mult, în octombrie şi noiembrie au fost trimise cereri privind nevoia de personal în fabrică", arată sursele citate de profit.ro.

Budăi a mai spus că „până la acest moment, trei mari angajatori din judeţul Timiş au anunţat AJOFM că sunt dispuşi să preia angajaţii, în cazul în care aceştia vor fi concediaţi”. Potrivit sursei citate, este vorba despre Fornetti şi Elba.

Gigantul elveţian Nestle, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a bunurilor de larg consum, va închide singura fabrica pe care o deţine în România, la Timişoara, unde produce napolitanele Joe (brand românesc). „Am iniţiat procesul de închidere a fabricii, dar negociem cu sindicatele acum”, au declarat pentru ZF oficialii Nestle.

Fabrica, unde lucrează 388 de oameni, urmează să se închidă până la finalul lunii mai 2019. Angajaţii din centrele de servicii şi vânzări vor continua activitatea.

Producătorul elveţian de produse alimentare Nestle a intrat pe piaţa din România în 1995. Grupul elveţian are în total în Romania circa 900 de salariaţi, din care circa 400 la fabrica din Timişoara.

Nestle este recunoscut în România pentru napolitanele Joe pe care le fabrică în Timişoara.

Nestle comercializează pe piaţa din România produse pentru copii, cereale şi batoane, produse culinare, cafea şi băuturi, napolitane şi ciocolată, hrană pentru animale şi îngheţată.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus