Stiri de ultima ora

Conferinţa preşedinţilor din Parlamentul European a validat numirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European

Conferinţa preşedinţilor din Parlamentul European a validat numirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European
Economic
Liderii de grupuri politice din Parlamentul European au validat, în Conferinţa preşedinţilor, numirea Laurei Codruţa Kövesi în funcţia de procuror-şef al Parchetului European (EPPO), anunţă PLUS într-un comunicat, informează G4media.

Dacian Cioloş, preşedintele PLUS şi al grupului Renew Europe şi unul dintre susţinătorii lui Kovesi, a participat miercuri, 16 octombrie, la Conferinţa Preşedinţilor din Parlamentul European, afirmă că "este un moment important şi simbolic pentru România".

"Am hotărât împreună cu preşedintele parlamentului şi cu preşedinţii celorlalte grupuri politice să validăm numirea doamnei Kovesi ca şefă a Parchetului European după ce şi Consiliul a convenit să o susţină. Este un moment important şi simbolic pentru România că lupta împotriva fraudei şi corupţiei care aduc atingere fondurilor publice ale Uniunii Europene va fi condusă de o româncă pentru următorii şapte ani. Felicitări, Laura Codruţa Kovesi! Ai şansa de a construi de la zero Parchetul European (EPPO) şi sunt sigur că o vei face cu competenţă şi cu responsabilitate", a declarat Dacian Cioloş.

Context. Parchetul European trebuie să fie înfiinţat şi operaţional până în noiembrie 2020. În acest sens, era o urgenţă numirea procurorului-şef european. Fiind prima persoană care ocupă această funcţie, Laura Codruţa Kövesi va avea sarcina de a organiza de la zero EPPO, iar atribuţiile sale în cei şapte ani de mandat vor consta în special în construirea structurii administrative şi operaţionale a Parchetului şi stabilirea unor bune relaţii de lucru cu autorităţile judiciare naţionale.

Parchetul European va fi un organism independent al Uniunii Europene, responsabil cu investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus