Stiri de ultima ora

Companie de TOP părăsește România

Companie de TOP părăsește România
Economic
Compania, afectată puternic de criza imobiliară, se află de câţiva ani în proces de restructurare a afacerilor, fapt pentru care  a semnat un acord de vânzare a terenului de 3,2 hectare pe care îl deţine în Timişoara pentru 7,5 milioane euro. De asemenea, Plaza Centers a anunţat vânzarea terenului de trei hectare din Constanţa pentru 1,3 milioane euro, cu 35% sub valoarea contabilă a activului de la finalul lui 2016. 

Înainte de criză, compania a investit peste 300 milioane euro în şapte terenuri localizate în Iaşi, Timişoara, Slatina, Hunedoara, Târgu Mureş, Constanţa şi Miercurea Ciuc; în 75% din Casa Radio din Bucureşti, în clădirea de birouri Palazzo Ducale şi hotelul Radisson Blu (fostul Hotel Bucureşti de pe Calea Victoriei). În plus, Plaza Centers mai avea un parteneriat cu firma olandeză BAS Development ce presupunea dezvoltarea a două proiecte de birouri la Braşov şi Ploieşti şi a cinci proiecte rezidenţiale: două în Ploieşti, două în Braşov şi unul în Bucureşti.

Casa Radio rămâne o ruină

Compania mai deţine un singur teren, parţial construit, în Miercurea Ciuc, aflat şi el la vânzare. În plus, compania-mamă a Plaza Centers, grupul Elbit Imaging, şi-a exprimat îngrijoarea că Executivul român ar putea rezilia contractul pentru proiectul Casa Radio, pe care a cheltuit până acum circa 85 milioane euro. Contractul pentru parteneriatull public privat pentru Casa Radio a fost semnat în 2006, clădirea și terenul fiind concesionate pentru 49 de ani.

Aici urmau să apară un mall, turnuri de birouri, dar şi un hotel şi un centru de conferinţe. La mai bine de zece ani de la semnarea parteneriatului, nicio clădire nu a prins contur, clădirea arătând ca o ruină în continuă degradare.

Din cauza problemelor financiare, Elbit Imaging a scos la vânzare hotelul de cinci stele Radisson Blu şi hotelul de patru stele Park In din Bucureşti.

Imperiul Elbit Imaging, extins cu Plaza Centers, a fost fondat de miliardarul israelian Mordechay Zisser, acesta decedând anul trecut, la vârsta de 60 de ani.
dcnews.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus