Stiri de ultima ora

Compania PetrolExportImport, una dintre cele mai vechi din Romnia, intră n faliment

Tribunalul Bucuresti a dispus intrarea in faliment prin procedura simplificata a debitorului PetrolExportImport și a numit lichidator judiciar provizoriu Casa de Insolvență Ionescu și Sava, potrivit unui anunț publicat pe Bursa de Valori București (BVB).

Pe data de 24 august, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor companiei PetrolExportImport anunța că va discuta, în data de 1 octombrie, formularii cererii de deschidere a procedurii simplificate a insolventei, conform convocatorului publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB). Motivul îl reprezintă preluarea de către Piraeus Bank, în urma unei executări silite, a unui imobilul din București.

Cu alte cuvinte, activul net al societății s-a diminuat la mai puțin de jumătate din valoarea capitalului social, ceea ce, potrivit legii, înseamnă că se poate cere insolvența.“Consiliul de Administrație al Petrolexportimport a informat investitorii și acționarii că urmare analizării situațiilor financiare anuale pentru exercițiul financiar încheiat la 31.12.2017 și a situațiilor financiare interimare întocmite la 30.06.2018 a constatat că activul net al societății calculat ca diferența între totalul activelor și totalul datoriilor s-a diminuat la mai puțin de jumătate din valoarea capitalului social subscris, înregistrand valori negative”, spunea societatea, în august.

Compania a înregistrat rezultate financiare pozitive în prima jumătate din acest an, respectiv un profit net de peste 2,17 milioane lei, comparativ cu o pierdere de 1,45 milioane lei în aceeași perioadă a anului precedent.Valoarea activelor pe termen lung a scăzut de la 8,52 milioane lei, la finalul anului 2017, la 102.304 lei. Toate activele companiei însumează peste 66,7 milioane lei, iar datoriile sunt de 173,4 milioane lei.Sumele datorate instituțiilor de credit în sumă de 59.605.312 sunt reprezentate de două credite bancare contractate de la Piraeus Bank România și anume:

Scurt istoric:Compania a fost înființată în 1948 ca o companie de stat pentru comert exterior. După Revoluție, firma a fost condusă de Ovidiu Popescu, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria petrolului, care a murit în 2011 într-o clinică din SUA, după un cancer pancreatic galopant. Petrolexportimport s-a înfiinţat în 1948, iar pe vremea comunismului era principala companie prin intermediul căreia se desfăşurau afacerile cu petrol ale ţării. Până în 1997 compania deţinea monopolul importului de ţiţei şi exportului de produse petroliere prin sistemul de rafinare.

După această dată declinul companiei se accentuează, culminând cu cererea insolvenței și, mai nou, intrarea în faliment.
HotNews.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus