Stiri de ultima ora

COCKTAIL HOLIDAYS: Volumul de vânzări a ajuns la 25 milioane de euro, în 2019

COCKTAIL HOLIDAYS:  Volumul de vânzări a ajuns la 25 milioane de euro, în 2019
Economic
Touroperatorul Cocktail Holidays a înregistrat anul trecut un volum de vânzări de 25 milioane de euro, cu 40% mai mult decât în 2018, iar anul acesta mizează pe o creştere de 45%, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, încpând din acest sezon vor fi introduse noi pachete de vacanţă pe zboruri internaţionale (Budapesta - Lisabona şi Budapesta - Tenerife), pachete charter cu zbor spre Dalaman şi sejururi în insula Madeira.

Astfel, destinaţiile care au atras cei mai mulţi turişti au fost Turcia, Grecia şi Egiptul, iar tarifele medii pentru un pachet de vacanţă în aceste destinaţii au variat între 579 şi 619 euro/pers.

Totodată, staţiunile din Antaya şi Bodrum au fost favoritele turiştilor cu copii, care au ales hoteluri de 5 stele cu all inclusive sau ultra all inclusive şi facilităţi pentru cei mici.

Dan Goicea, CEO Cocktail Holidays, a declarat: "În sezonul 2019 am mizat pe Egipt, o alternativă ideală pentru turiştii care îşi doresc o vacanţă într-o destinaţie caldă , în lunile de toamnă-iarnă. Astfel, am introdus şi Hurghada pe lângă destinaţia Sharm el Sheikh, iar vânzările au fost pe măsură. Egiptul a surclasat Bulgaria şi a intrat în top 3 destinaţii vândute în 2019, potrivit studiului pe care îl facem anual împreună cu agenţiile partenere. Tarifele medii pentru o vacanţă în Turcia au fost de 619 euro/pers, în Egipt de 599 euro/pers, iar pentru o vacanţă în Grecia de 579 euro/pers."

Principalele destinaţii care s-au poziţionat în topurile de anul acesta au fost Antalya (Turcia), Sharm el Sheikh şi Hurghada (Egipt), insulele greceşti Mykonos, Creta, Rhodos şi Zakynthos şi insula Tenerife (Spania). Peste 5.000 de turişti au profitat deja de ofertele cu 50% mai ieftine, în jur de 70% din pachete fiind vacanţe estivale şi doar 30% pentru circuitele de primăvară şi ofertele de Paşte.

"Anul acesta am dublat locurile disponibile pentru sejururile pe cursele de linie cu plecări din Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti. Premiera sezonului sunt însă pachetele cu plecare din Budapesta spre Lisabona şi Tenerife. Plecările spre Tenerife sunt în perioada 15.06 - 07.09, iar tarifele pornesc de la 635 euro/pers. Alte noutăţi sunt zborul charter pe Dalaman, care va scurta timpul de transfer spre Marmaris, Fethyie şi Oludeniz, şi sejururile în insula Madeira, care încep de la 895 eur/pers. Mizăm în continuare pe circuitele noastre de referinţă în SUA şi Canada, Japonia, Israel sau Maroc, cu plecări în primăvară. Estimăm că anul acesta vom avea peste 45.000 de turişti, cu 35% mai mult decât anul trecut", afirmă Dan Goicea.

Vacanţele de Paşte au fost rezervate în proporţie de 60%, cele mai multe cereri vizând destinaţiile Sharm el Sheikh şi Hurghada, programele de tip circuit şi sejururile în oraşe europene. Numărul de locuri pe charterele verii 2020 a crescut cu 25%, în oferta Cocktail Holidays fiind destinaţii din Turcia, Grecia, Tenerife sau Emiratele Arabe Unite (Dubai şi Abu Dhabi).
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus