Stiri de ultima ora

CNAIR a avizat proiectul pentru încă un lot din autostrada Transilvania

CNAIR a avizat proiectul pentru încă un lot din autostrada Transilvania
Economic
Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au aprobat proiectul tehnic pentru încă aproximativ 18 km din autostrada care leagă Câmpia Turzii de Târgu Mureş.

Constructorii loturilor de autostradă între Ogra şi Câmpia Turzii primesc avizele pentru documentaţia tehnică în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie. „Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a avizat proiectele tehnice pentru loturile 1 şi 2 din autostrada Ogra-Câmpia Turzii. Proiectul tehnic pentru lotul 3 este pe circuitul de avizare al CNAIR, după care urmează să fie aprobat în CTE-ul CNAIR. După obţinerea celorlalte avize, constructorii se întorc cu toată documentaţia la CNAIR pentru autorizaţie“, ne-au declarat oficiali din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

După avizarea proiectului tehnic pentru lotul 2, Iernut-Cheţani, constructorii trebuie să obţină toate avizele de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. „Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere ne-au transmis documentaţia tehnică pentru cei 17,9 de de autostradă între Iernut şi Cheţani. Avem nevoie de un aviz pentru ape de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Autostrada traversează mai multe râuri, nu se poate începe construcţia podurilor şi viaductelor fără aceste avize de la Ministerul Mediului“, ne-a declarat Cristian Becheru, reprezentantul antreprenorului italian Astaldi SPA, liderul asocierii Astaldi SPA – Max Boegl Romania SRL – Astalrom SA – Consitrans SRL, constructorul lotului de autostradă Iernut - Cheţani.

Potrivit acestuia, asocierea Astaldi SPA – Max Boegl Romania SRL – Astalrom SA – Consitrans SRL a obţinut toate celelalte avize pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie. „După obţinerea avizului pentru ape trimitem toată documentaţia la Compania Naţională de Administrare a Infrastructuri Rutiere, oficialii CNAIR cer autorizaţia de construcţie de la Ministerul Transporturilor. Cel târziu la jumătatea lunii decembrie vom avea şi autorizaţia de construcţie“, ne-a precizat Cristian Becheru.

Aliniamentul celor aproximativ 18 km de autostradă a fost eliberat

Reprezentantul Astaldi SPA ne-a explicat că aliniamentul celor 17,9 km de autostradă a fost eliberat. „S-a terminat descărcarea arheologică, prelungirea formalităţilor şi birocraţia au creat ceva probeleme. Din ianuarie încep lucrările de decopertare pe toţi cei aproximativ 18 km de autostradă. Chiar dacă este frig, se poate decoperta şi se poate lucra la fundaţiile podurilor, forăm la o adâncime de 25 m şi turnăm pilonii podurilor“, ne-a mai declarat reprezentantul antreprenorului.

Procesul de diagnostic arheologic înseamnă recunoaşterea aprofundată a terenului şi efectuarea de sondaje arheologice pe traseul întregii porţiunii de autostradă.

Cristian Becheru ne-a explicat că s-au efectuat sondaje pe aliniementul celor aproximativ 17,9 km de autostradă Iernut-Cheţani şi s-au descoperit cinci situri arheologice descoperite. „Noi am oferit tot ce înseamnă logistică pentru această operaţiune, muncitori necalificaţi, utilaje. Am avut nevoie de descărcarea arheologică pentru a putea începe lucrările şi pe aceste porţiuni. Am negociat contractele pentru achiziţia materialelor de construcţie necesare celor 17,9 km de autostradă, între Iernut şi Cheţani. Cumpărăm nisip, pietriş, cribluri, agregate pentru betoane, balast pentru fundaţie, ciment şi grinzi pentru poduri“, ne-a răspuns reprezentantul antreprenorului italian Astaldi SPA.

Ministrul Sorin Buşe a verificat stadiul autostrăzilor din zona Transilvaniei

Recent, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a efectuat o vizită de lucru pe şantierele autostrăzilor din Transilvania: Gilău – Nădăşelu, Târgu Mureş – Ogra şi Suplacu de Barcău – Borş. După vizitarea şantierului Târgu Mureş – Ogra, ministrul Sorin Buşe a menţionat că pe lotul 1, Târgu Mureş – Ungheni, execuţia lucrărilor este în curs de relicitare. „În primăvara lui 2017, este estimată începerea efectivă a lucrărilor, dacă nu apar contestaţii. Pe lotul 2: Ungheni – Ogra, progresul fizic este de 15%. Termenul de finalizare a lucrărilor la acest lot este vara anului viitor“, a declarat Sorin Buşe.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus