Stiri de ultima ora

Ciurezu se razbuna pe Dragoi si ii raspunde cu aceeasi moneda in AGA SIF Banat-Crisana

Ciurezu se razbuna pe Dragoi si ii raspunde cu aceeasi moneda in AGA SIF Banat-Crisana
Economic
Tudor Ciurezu, SIF Oltenia (SIF5) si mai multe firme asociate au solicitat completarea ordinii de zi a adunarii generale ordinare a actionarilor SIF Banat-Crisana (SIF1) din 20/21 iunie 2019 cu mai multe puncte, cele mai importante vizand demiterea directorului general Bogdan Dragoi si prezentarea unui raport prin care administratorii SIF1 sa explice de ce SIF1 nu s-a constituit ca parte civila intr-un dosar penal in care societatea a fost prejudiciata in timpul mandatului de director general al lui Dragos Bilteanu.

SIF Oltenia, Tudor Ciurezu, Alimentara Slatina, Flaros Bucuresti, Mercur Craiova, Univers Ramnicu-Valcea si Voltalim Craiova – care impreuna detin 5% din SIF Banat-Crisana – au trimis saptamana o solicitare prin care vor sa adauge sapte noi puncte pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare SIF Banat-Crisana din data de 20/21 iunie 2019.

Solicitarea SIF Oltenia vine dupa ce, la inceputul lunii mai, SIF Banat-Crisana in Adunarea Generala Extraordinara a SIF Oltenia, urmand ca societatea cu sediul in Craiova sa infiinteze un Comitet Investitional care sa controleze si sa evalueze activitatea conducerii SIF Oltenia.

Ce a solicitat SIF Oltenia in AGOA SIF Banat-Crisana:

Distribuirea unor dividende de 77,6 mil. lei din profitul anului 2018, repartizat la capitalul “Alte rezerve” si “neutilizat conform destinatiei. Dividendul brut pe actiune este de 0,15 lei/actiune si data platii 22 iulie 2019”.

un raport privind argumentele pentru care SIF1 nu s-a constituit parte civila in dosarul penal nr. 2218/D/P/2018 pentru recuperarea prejudiciului creat societatii, precum si intocmirea unui plan de masuri pentru recuperarea prejudiciului prin decizia luata de neconstituire a SIF1 ca parte civila in dosar.

Aprobarea unui plan de masuri pentru recuperarea prejudiciului mai sus mentionat

prezentarea unei informari de catre administratorii SIF1 cu privire la beneficiile sau pierderile rezultate din plasamentele realizate in anii 2017, 2018 si pana la 30 aprilie 2019, dar si a unei informari cu privire la tranzactiile de vanzare societati/ pachete de actiuni/ active imobilizate efectuate de catre societatile la care SIF1 detine pachetul majoritar (SIF Hoteluri, SIF Imobiliare si Administrare Imobiliare) realizate in perioada 2017-30 aprilie 2019.

Revocarea administratorilor SIF1 Bogdan Dragoi si Razvan-Radu Straut.

Potrivit administratorilor SIF Banat-Crisana, solicitarea SIF Oltenia va fi analizata, urmand ca societatea sa anunte in curand decizia luata.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus