Stiri de ultima ora

Cine sunt colegii Marianei Gheorghe din consiliul de supraveghere al grupului ING

Cine sunt colegii Marianei Gheorghe din consiliul de supraveghere al grupului ING
Economic
Mariana Gheorghe, cel mai puternic executiv din România, începe un nou mandat de patru ani la cârma Petrom

Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom, care a devenit din această săptămână membru al consiliului de supraveghere al grupului bancar olandez ING , va lucra în echipă cu cinci olandezi, un german, un belgian şi o spaniolă. Cei nouă membri ai boadului ING au între 52 şi 78 de ani şi au experienţă în domenii precum banking, energie sau consultanţă.

Veteranul echipei este olandezul Henk Breukink, numit membru al boardului în 2007. El a lucrat anterior pentru administratorul de fonduri F&C şi pentru compania petrolieră olandeză Shell. Preşedinte al consiliului este Jeroen van der Veer, tot cetăţean olandez, care a fost numit membru în 2009 şi este preşedinte din 2011. Neamţul Hermann-Josef Lamberti, care a deţinut funcţia de director operaţional al Deutsche Bank până în 2012, este vicepreşedinte al boardului.

Mariana Gheorghe este a treia femeie din boardul ING, alături de olandeza Carin Gorter, care a lucrat în trecut pentru băncile olandeze ABN Amro şi Rabobank, şi de spaniola Isabel Martin Castella, care are la rândul său experienţă în finanţe, lucrând în trecut pentru Banco Santander şi pentru Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Şi Mariana Gheorghe a lucrat un deceniu pentru BERD la Londra înainte de a ajunge la Petrom, ea având şi cetăţenie britanică.

„În urma numirii Marianei Gheorghe în această funcţie O MV Petrom va beneficia de expunere suplimentară la standardele internaţionale de guvernanţă corporativă. OMV Petrom va beneficia în continuare de implicarea deplină a doamnei Gheorghe, care va dedica suficient timp companiei, având în vedere numărul de întâlniri la care va lua parte în viitorul angajament profesional, precum şi planificarea în avans a acestora“, spun reprezentanţii OMV Petrom.

Mariana Gheorge fusese propusă pentru această funcţie în luna martie, iar la începutul acestei săptămâni propunerea a fost votată în adunarea generală a acţionarilor. Ea a primit şi avizul Băncii Centrale Europene (BCE) pentru a ocupa această poziţie.
www.zf.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus