Stiri de ultima ora

Christine Lagarde devine prima directoare a BCE

Christine Lagarde devine prima directoare a BCE
Economic
Parlamentul European (PE) a validat-o, marţi, în funcţia de preşedintă a Băncii Centrale Europene (BCE) pe Christine Lagarde, care devine astfel prima femeie care a deţinut vreodată acest post, relatează Reuters.

Parlamentarii au validat-o în funcţie cu 394 de voturi la 206 şi 49 de abţineri, într-o sesiune plenară, la Strasbourg, în Franţa, informează News.ro.

"Christine Lagarde este o alegere excelentă şi are susţinerea mea deplină", a declarat parlamentarul ceh, Ludek Niedermayer într-o dezbatere, înainte de vot.

Lagarde nu a fost prezentă în sală, în ciuda faptului că a fost invitată.

"Christine Lagarde este bine poziţionată să sublinieze importanţa altor politici nu doar a celor monetare", a apreciat Niedermayer.

O negociatoare abilă, care a condus Fondul Monetar Internaţional (FMI), dar care are puţină experinţă în politica monetară, Lagarde a fost desemnată, în iulie, de către liderii europeni, să-l înlocuiască pe Mario Draghi, de la 1 noiembrie, la conducerea celei mai puternice instituţii financiare europene.

O fostă avocată specializată în lupta împotriva monolopului, divorţată şi cu doi copii, ministru al Finanţelor, în 2007 ea a preluat conducerea FMI în urma unui scandal sexual în care predecesorul său, francezul Dominique Strauss-Kahn, a fost nevoit să demisioneze.

Şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE au desemnat-o în acest mandat de opt ani într-un summit ordinar.

PE l-a validat de asemenea pe luxemburghezul Yves Mersch în postul de vicepreşedinte însăcrinat cu instanţa de supraveghere a BCE, cu 379 de voturi la 230 şi 69 de abţineri.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus