Stiri de ultima ora

China ar putea fi singura țară cu o stație spațială din lume

China ar putea fi singura țară cu o stație spațială din lume
Economic
China ar putea fi singura ţară cu o staţie spaţială din lume, informează preşedintele Grupului de Companii al Știinţei şi Tehnologiei Aerospaţiale din China, Lei Fanpei.

China are în plan să lanseze modulul de bază de experiment al staţiei spaţiale în jurul anului 2018 şi o staţie spaţială de 20 de tone, şi până în 2024 atunci când staţia spaţială internaţională se retrage. Proiectul staţiei spaţiale chineze a fost stabilit. Acesta cuprinde un modul de bază şi două module experimentale, având mai multe puncte de conectare care să asigure conectări simultane cu mai multe aparate de zbor. Staţia spaţială va face anual conectări cu nave spaţiale cu pilot şi cu cele de transport materiale, pentru a fi aprovizionată.

Staţia Spaţială Internaţională este o staţie spaţială experimentală aflată în spaţiu. Ea poate servi ca spaţiu locuibil pentru un echipaj, post de comandă pentru operaţii pe orbită în jurul Pământului şi ca port de întâlnire şi acostare pentru mici nave spaţiale. Scopul pentru care este construită este studiul efectelor microgravitaţiei şi a menţinerii vieţii în spaţiu şi ca platformă de observaţie astronomică şi a Pământului.

Fiind plasată pe orbită la o altitudine ce variază între 319,6 km şi 346,9 km, este o structură artificială din spaţiu care poate fi văzută cu ochiul liber de pe Pământ. Staţia Spaţială Internaţională este un proiect la care participă cinci mari agenţii spaţiale: NASA (Statele Unite ale Americii), RKA (Rusia), JAXA (Japonia), CSA (Canada) şi ESA (o asociaţie de mai multe ţări europene).
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus