Stiri de ultima ora

Cehia taxează multinaţionalele pentru a-şi spori veniturile bugetare

Cehia taxează multinaţionalele pentru a-şi spori veniturile bugetare
Economic
Guvernul ceh vrea să mărească veniturile bugetare prin introducerea unei taxe speciale pentru companiile multinaţionale, a declara sâmbătă premierul Andrej Babis, citat de The Guardian.

Bugetele pentru acest an şi cel viitor prevăd deficite de 40 de miliarde de coroane (1,76 miliarde dolari), respectiv 0,8% din PIB pe an, faţă de echilibrul sau surplusurile din anii anteriori.

Creşterea economică mai lentă obligă guvernul de centru-stânga să reducă cheltuielile şi să găsească noi surse de venituri pentru a îndeplini obiectivul stabilit.

”Vom introduce o taxă digitală pentru companiile multinaţionale care fac afaceri în Cehia, dar nu sunt înregistrate aici”, a afirmat Babis într-un interviu publicat în cotidianul Lidove Noviny, citat de The Guardian .

Babis nu a menţionat niciun nume de companie care va fi afectată de această taxă şi nici nivelul acsteia, acestea fiind negociate cu ministrul de Finanţe Alena Schillerova.

Guvernul analizează reducerea cheltuielilor, după ce Ministerul de Finanţe a redus previziunile referitoare la evoluţia PIB-ului pentru anii următori, semnalând că finanţele sale publice - care includ bugetele centrale şi regionale, plus alte fonduri - scad pentru prima dată din 2015.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus