Stiri de ultima ora

Ce planuri au noii proprietari ai Casei Radio

Ce planuri au noii proprietari ai Casei Radio
Economic
Prea mare pentru a fi un proiect simplu. Cam aceasta este poziția noilor acționari ai Casei Radio privind viitoarea destinație dată construcției.

Ar putea fi un mall, dar e prea aproape de AFI Cotroceni. Opinia a fost exprimată luni de către Doron Klein, CEO AFI Europe, companie care este noul proprietar al Casei Radio. AFI Europe a semnat un document care prevede achiziționarea a 75% din pachetul de acțiuni ale proiectului

„Casa Radio ar fi un proiect mai mare decât AFI Cotroceni. La început va trebui să vedem care va fi destinaţia cea mai bună în beneficiul tuturor. Nu sunt sigur că va fi un centru comercial acolo, unul dintre motive este că AFI Cotroceni este în apropiere. Dacă va fi cazul, vom dori să colaborăm cu publicul şi cu Guvernul pentru a dezvolta proiectul. Momentan suntem într-un stadiu preliminar şi este mult prea devreme pentru a comenta mai mult“, a spus Doron Klein, potrivit Zf.ro.

Proiectul Casa Radio, sau Dâmbovița Center cum mai este cunoscut, se află la doar 2,2 kilometri de AFI Palace, unul dintre cele mai mari complexuri comerciale din România.

Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Plaza Centers a semnat recent o scrisoare de intenție neangajată cu AFI Europe, deținută de Africa Israel Properties, pentru vânzarea participației de 75% în cadrul proiectului Casa Radio, pentru o sumă de până la 60 de milioane de euro, încheierea tranzacției fiind condiționată de îndeplinirea anumitor condiții.

Plaza Centers deține 75% din proiect, în timp ce 15% este deținut de autoritățile române, iar 10% de către un investitor turc.

Documentul semnat prevede că  AFI Europe are o perioadă de 3 luni pentru a realiza procesul de due-dilligence, după care pre-contractul de vânzare ar trebui să fie încheiat în 30 de zile după finalizarea acestui proces.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus