Stiri de ultima ora

Câte case şi anexe vor fi demolate pe traseul Autostrăzii Transilvania

Câte case şi anexe vor fi demolate pe traseul Autostrăzii Transilvania
Economic
Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a demarat procedurile de expropriere pentru mai multe case şi anexe aflate pe aliniamentul autostrăzii Transilvania, între Tîrgu Mureş şi Câmpia Turzii.

Potrivit unei note de fundamentare privind declanşarea procedurilor de expropriere a   imobilelor situate pe amplasamentul  suplimentar, care fac  parte din coridorul secţiunii  2A  Ogra -Câmpia Turzii pe teritoriul localităţilor Bogata, Cheţani, Cucerdea, Cuci, Iernut, Luduş şi Ogra din judeţul  Mureş şi pe teritoriul localităţii  Luna din judeţul  Cluj  din  cadrul obiectivului „Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea”, şapte imobile sunt supuse procedurilor de expropriere, iar valoarea acestor despăgubiri se ridică la 3,8 milioane lei.

“Lista imobilelor supuse exproprierii, situate pe raza localităţii  Iernut, din judeţul  Mureş, aşa cum rezultă din evidenţele unităţii administrativ –teritoriale, precum şi a  sumelor  individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor în valoare de 3,8  mii  lei, pentru un număr de 7  de imobile, pentru o suprafaţă de 2.098 mp, în conformitate cu anexa nr. 2. Lista  proprietarilor/deţinătorilor imobilelor  care  constituie  coridorul  de expropriere, situate  pe  raza localităţilor Iernut, din  judeţul  Mureş a  fost compusă conform informaţiilor deţinute de primăriile localităţilor menţionate şi confirmată de către acestea”, conform notei de fundamentare.

Suprafaţa de teren este necesară pentru asigurarea scurgerilor apelor în Pârâul Sărata, efectuarea lucrărilor hidrologice, de întreţinere şi taluz.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus